Даряват апаратура за нуждите на варненските болници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:32 / 14.04.2014
519
Днес председателят на ОбС - Варна, Иван Луков и зам.-кметът на Община Варна, д-р Лидия Маринова се срещнаха с представители на Международния Орден на Анизетиерите- Варна / МОА - Варна /, Георги Рашев, Даниела Димитрова, проф.Каприлян, Иван Иванов.

На срещата бяха поканени и водещи специалисти от Варна в областта на белодробни заболявания, кардиология, неврология, педиатрия за да заявят потребностите на своята болница от различни апарати и оборудване, както и съпътстващи консумативи, приложими в областта на респираторните / дихателни / заболявания и патологии, като концентратори на кислород, генератори на аерозоли, апарати за сънна апнея, бронхо-аспиратори при трахеотомии и др. както и острата необходимост от ковьози за недоносени новородени деца.

"Практиката на Европа е да помага на пациенти с респираторни заболявания, като предоставя апаратура и обучение на наши специалисти. Целта на срещата е да бъде предоставена чрез МОА - Варна френска апаратура дарение за нуждите на варненските болници. Възможно е да получим контейнер с апаратура, като стойността на различните апарати в него е между 3 000 и 50 000 евро. Това ще е много добре за Варна" - сподели г-н Рашев, председател на МОА - Варна

Готов за съдействие в логистичен план и благодарност за благотворителната инициативата на МОА - Варна изрази председателят на ОбС - Варна.

"Радвам се, че пред прага на големия християнски празник - Великден , тази среща бележи едно голямо начало в добрите начинания. Нека се множат добрите дела и привличат добрите идеи повече партньори" - сподели в края на срещата г-н Луков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).