Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дават 10 дка от Морската градина за построяването на нова санаториална детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 14.04.2011Коментари (31)7874
© Varna24.bg
10 декара от Морската градина на Варна ще бъдат дадени на инвеститор срещу построяването на нова санаториална детска градина и крило на сегасъществуващата логопедичната детска градина. Това стана ясно днес на заседание на комисията по собственост и стопанство към местния ОбС, на която съветниците промениха статута на земята от публична общинска в частна общинска собственост.

Имотът се намира до Логопедичната градина в местност Салтанат на приморския парк. Първоначалните 16 декара са разделени на два парцела - единият от 10 дка, а другият от 6 дка. Върху по-малкият имот ще се изгради новата забавачка, а по-големият ще бъде за инвеститорът, спечелил проекта за публично-частно партньорство.

Остро срещу решението се обяви Пламен Андреев от ГЛАС. По думите му, теренът е с потенциал за развитие за нуждите на децата с проблеми, за които благоприятства средата от чист въздух и море. Той посочи, че на такова място не била да се изгради блок или кооперация и че решението не е в интерес на града, въпреки, построяването на нова забавачка.

Според колегата му от "Нашият град" Владимир Тонев, десетте декара, които ще бъдат дадени на инвеститора са предвидени за спортно-развлекателни нужди и в парка се строи по специфични правила.

Стелиян Севастиянов от ДСБ поиска преписката да се върне на администрацията, тъй като предложението е непълно по отношение на бъдещето на парцела. Петър Липчев от групата на Марешки секна дебата и поиска предложението да се гласува по същество. С 10 гласа "за", четири "против" и един "въздържал се", местните депутати дадоха "зелена светлина" за деактуването на имота. Решението им трябва да бъде потвърдено и на сесията на ОбС на 20 април.

Припомняме, че това не е първият опит за деактуване на терена. На предходната сесия, съветниците отхвърлиха искането на администрацията за промяна на статута и на 16-те декара, с мотива, че за построяването на детска градина не е необходимо имотът да е частна общинска собственост. Апетити към имота не веднъж е проявявал и общинският съветник Веселин Марешки, който поиска размяната му срещу сградата на Централна поща, която е негова собственост.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Evgeni Entchev
премахни филтъра

0
 
 
Е няма такъв Град!, няма такава порнография!!! Щом няма конкретен проект за частната постройка, направо мога да си представа следварително какви палати ще се вдигнат там. Ужасна работа. Морската градина е наистина последното макар и само частично не застроено кътче за отдих на Варненци. Сраме ме е.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: