Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дават 200 хиляди лева на земеделци във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 16.05.2023Коментари (0)998
©
Земеделски стопанства ще бъдат модернизирани с евросредства. Това е по проект на Местна инициативна група (МИГ) "Девня – Аксаково“, от където обявиха прием по Мярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства“. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият бюджет на процедурата е 204 512, 81 лв., научи Varna24.bg.

Нейната основна цел е модернизиране на земеделските стопанства, насърчаване подобряването на продукти от местен характер, повишаване конкурентоспособността и качеството на живот, развитие на местната икономика, осигуряване на трайна заетост и доходи.

Допустими кандидати са земеделски стопани на територията на местната инициативна група, както и признати групи производители и организации на производители на земеделски продукти или такива, одобрени за финансова помощ по мярка 9 "Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014 - 2020 г. За подпомагане само за проекти за колективни инвестиции могат да кандидатстват и юридически лица, регистрирани по Търговския закон и/или Закона за кооперациите, които включват най-малко шест лица и са извън горепосочените.

По мярката ще се финансират дейности, свързани с внедряване на нови продукти, процеси и технологии и обновяване на наличните производствени материални и нематериални активи; насърчаване на сътрудничеството с производителите и преработвателите на земеделски продукти; опазване на околната среда, включително с намаляване на вредните емисии и отпадъци; повишаване на енергийната ефективност в земеделските стопанства; подобряване условията на труд, както и на хигиенните, ветеринарните, фитосанитарните, екологичните и други условия на производство; повишаване качеството на произвежданите земеделски продукти; осигуряване на възможност за производство на биологични земеделски продукти.

Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за един проект е 14 668, 50 лв., а максималният – 204 512, 81 лв., съобщиха от Областния информационен център във Варна.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20 юни 2023 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: