Деца от варненско училище събират средства за операция на малката Ани, нека помогнем и ние!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:50 / 07.10.2020
3694
Малчугани от варненското училище "Св. Патриарх Евтимий" събират средства, за да помогнат за операцията на малко момиченце от Варна, научи Varna24.bg.

Учениците с трепет разказват у дома за желанието си да дарят средства в помощ на нуждаещото се детенце, споделиха съпричастни родители.

Ето какво гласи призив, публикуван на 21 септември на страницата на училището във фейсбук:

"Скъпи родители. Малката Ани има нужда от подкрепа. Нека се погрижим и дадем своя скромен принос в това, едно крехко сърчице да се разгърне в прегръдките на живота. Дано никога не угасва у нас пламъчето на състраданието и отзивчивостта ... НЕКА ПОМОГНЕМ КАКТО СМЕ ГО ПРАВИЛИ ЗАЕДНО ВИНАГИ!

В коридора на училището, ще бъде поставена кутия за набирането на средствата".

Призив за помощ отправя в платформата helpkarma и бабата на детето, която споделя следното: 

"Мили приятели и скъпи дарители!

Казвам се Красимира и искам да ви разкажа накратко историята за моята мила внучка Ани – прекрасно създание и малък боец! Раждането ѝ през 2015 година бе най-невероятното и значимо събитие за нашето семейство, бе истинско чудо! С трепет очаквах моята първородна внучка да се появи на бял свят!

Радостта ни обаче трая за кратко, тъй като научихме, че нашата малка принцеса има сериозен проблем с гръбнака.

След множество консултации и прегледи със специалисти се оказа, че Ани има малформация на гръбнака – сколиоза.

Тогава, единственото, което ни посъветваха е да правим рентгенови снимки на всеки шест месеца и да следим състоянието ѝ до пубертета, а след това "ще видим". Така и изминаха две години, в който изпълнявахме препоръките на доктора, но в същото време не спираме да търсим други варианти за истинско и адекватно лечение, за да може Ани да има детство изпълнено с игри като другите деца!

В търсене на адекватното и правилно лечение, имаше момент, в който цялата ни надежда и вяра рухнаха. Специалист, тук, в България, ни информира, че ако детето ни се подложи на операция за изправяне на гръбначния стълб и тя не е успешна, то Ани може да остане инвалид! Това срази всички ни!

Успяхме да се отърсим от това и заредени наново с вяра и надежда, че шанс има, ние решихме да се свържем и с болница в чужбина. Така и попаднахме на професор Токташ, който сподели, че е нужна операция и нямаме време да чакаме, тъй като белите дробове и сърчицето няма да могат да се развият заради притискането на гръбнака, който се изкривява с израстването ѝ.

Той е на мнение, че тъй като Ани е още мъничка, то тя ще има възможност след операцията и възстановяването, да постигне едно цялостно изправяне на гръбначния стълб. Именно заради това е изключително важно да вземем мерки колкото се може по-скоро!

От болницата ни издадоха оферта и сумата, която е нужна за операцията за нашето момиченце е 30 000 евро – сума колосална и далеч от нашите финансови възможности!

Затова, аз и цялото ми семейство, отправяме апел към вас – подайте ни ръка и дайте шанс на нашата Ани да бъде здрава и да има един пълноценен и радостен живот!

Събраните до момента в платформата helpkarma средства са 5981 евро.

Искам предварително да благодаря за добрината и подкрепата! Вие, мили хора, с вашите добри сърца, спасявате животи и променяте съдби!"

Можете да помогнете на Ани като дарите средства на: https://bg.helpkarma.com/campaign/s-liubov-kam-ani-2465

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).