Деца почистваха речно корито във Варненско

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:51 / 13.05.2019
1353
WWF България и Организацията на българските скаути отново обединиха сили, за да мобилизират деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. "Денят на реките" се проведе по инициатива на двете сдружения на 11 май. Повече от 500 доброволци - членове на Организация на българските скаути и WWF почистваха водоемите в районите на 9 български града - София, Варна, Свищов, Плевен, Смолян, Шумен, Елена, Шабла и Русе. С общи усилия скаути и природозащитници успяха да напълнят над 400 чувала с отпадъци от 10 водоема на територията на България.

Варненските скаути от клубовете "Морски вълк", "Хоменътмен" и "Владислав Варненчик“ се включиха в събирането на отпадъци от замърсените водоеми и труднодостъпните места покрай реките Камчия - в местността "Пода“ и устието, и Батова - в района на село Долище. В същото време още  десет скаутски клуба в страната, съвместно с доброволците от WWF България и приятели  направиха всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на българските реки – Искър, Дунав, Русенски Лом, Черна, Тученишка, Еленска и Шабленското езеро.

За две години съвместните инициативи на WWF България и Организация на българските скаути достигнаха до стотици деца и младежи. Участваха в инициативата за Часа на Земята, организираха почиствания, събития,  посветени на опазване на видовото разнообразие, на реките, проведоха интересни беседи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).