Деца пяха популярни български песни на национален конкурс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:50 / 15.06.2009
1658
На 13 и 14 юни във Варна се събраха деца от цялата страна за участие в НК "Морско конче", организиран от Общинския детски комплекс и община Варна. Младите изпълнители покориха сърцата на публиката с чудесните си изпълнения на популярни български и световни хитове.

Журито на конкурса с председател доц. Стефка Оникян и членове: композиторът Юлиян Слабаков и продуцента от БНР Мая Райкова изказаха своето задоволство от отличното представяне на участниците. Най-добрите от тях бяха наградени.

Силното сценично присъствие на варненските деца не остана незабелязано и журито присъди Голямата награда за индивидуални изпълнители на Ива Иванова от Варна. Първо място в първа възрастова група спечели Божена Върбанова от ВА "Сребърни звънчета" при ОДК-Варна. Първо място във втора група спечели Ана-Мария Александрова Янакиева от ВГ "Весели щурчета" - Варна. Първо място в трета възрастова група и награда на БНР - участие в концерт на Биг-бенда на БНР спечели Тино Вичев от ВА "Сребърни звънчета" при ОДК - Варна. Пламен Борисов от Велико Търново е първи в четвърта възрастова група. Михаела Тинкова от Велико Търново спечели първо място в пета възрастова група.

При дуетите първа награда от най-малките изпълнители спечели дует „Омайниче" от Пловдив. В четвърта възрастова група журито присъди две първи награди на дуетите: Пламен Борисов и Михаела Тинкова от Велико Търново, и Флория Цанкова и Стела Георгиева от Севлиево. ърво място при вокалните групи във втора възрастова група спечели ВА "Сребърни звънчета" от ОДК - Варна. Ръководителката на ансамбъла Ангелина Милева бе удостоена с награда за най-добър художествен ръководител.

Носител на Голямата награда в категорията „Вокални групи" е Вокална формация „Upstream voices" от град Севлиево. Ръководителката на формацията Ценка Горалова спечели награда за най-добър вокален педагог. пециалната награда на детското жури спечели Биляна Георгиева от Пловдив. аградата за най-добро изпълнение на българска песен бе присъдена на Стефан Хубенов от Пловдив. Наградата на РИО на МОН - Варна спечели Адриана Съботинова от ВА „Сребърни звънчета" при ОДК - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).