Деца с арогантно поведение във варненски автобус, пътниците мълчат!

Автор: Пламена Николова
Коментари (29)
09:45 / 15.11.2019
21150
Две момчета и момиче на видима възраст около 10-11 години предизвикаха възмущението на пътуващите по линия 118 снощи около 18 часа, съобщи читател на Varna24.bg.

Въпреки арогантното поведение на учениците, никой от автобуса не е направил забележка на подрастващите. Ето и това, което сподели очевидец на "лудориите":

"Реших да споделя за случая по няколко причини. Всички сме били деца, всички сме вършили лудории, но поведението на тези три деца беше скандално. Качиха се с големи раници, не зная от училище или от тренировка. С влизането си в автобуса от последната врата по линия 118 се започна хилене, бутане, първо едното от момчетата дърпаше момичето да го целува, после другото, а девойката видимо се забавляваше от това. Дотук нищо кой знае какво, ще кажете, освен видимата им възраст и нетипичното за нея поведение.

След това едно от децата, подпряно на вратата започна да блъска главата си в стъклото на вратата и така почти през целият им престой в автобуса. На една от спирките, когато автобусът отвори вратите, едно от децата скочи, изчака секунди на спирката и миг преди да тръгне автобусът се метна отново вътре. Сещате се, ако беше станала злополука, че водачът щеше да бъде виновен.

На следваща спирка при отварянето на вратите хлапетата, явно с отработен до момента номер, викнаха на жена, която чакаше там, че има нещо ужасно в краката й. Жената подскочи изплашено, а децата се заливаха от смях. Коментираха колко весело щяло да бъде, ако направят номер на колоездач, който щял да се пребие от уплахата. 

В автобуса пътуваха много хора, всички видимо уморени и отегчени след тежък работен ден. Въпреки, че събраха много укорителни погледи, обаче, никой не направи забележка на децата. Включително и аз, за което съжалих. Мислех да се намеся, но не знаех дали това има смисъл, след като дори контрольорката си замълча, очевидно свикнала с подобно поведение.

Дали обаче трябва да оставаме безразлични към подобно поведение, а децата да остават с впечатление, че то е приемливо и допустимо? Призивът ми е към всички да не бъдем бездушни, защото ако родителите на са намерили време в първите 7 години да обяснят на тези деца кое редно и кое не, то всички ние носим отговорност за поколението, който расте около нас", написа нашият читател.

Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).