Децата от варненската школа "Европейски мост" се завърнаха от Хага

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 01.10.2015
1109
От 18 до 25 септември 2015 г. в град Хага, Холандия шестима млади европейци от школа "Европейски мост" към ОДК - Варна, представиха България и Варна в Интернационална младежка конференция на тема: "Европа без предразсъдъци - как да решим пъзела на културното многообразие".

Участниците бяха младежи от пет страни - България, Румъния, Полша, Норвегия и Холандия, на възраст 16-18 години.

Тези дни останаха незабравими и много полезни за младите хора, защото в кокетните и добре подредени вили, успяха да се опознаят, да изградят мостове между страните си, да разкажат за своите младежки мечти и стремежи...

Програмата на проекта беше наситена със срещи, разговори, интерактивни игри, разходки по плажа и незабравими пътешествия из Хага, и Амстердам.

Работата по проекта беше подчинена и на организирани посещения в държавни институции - Горната камара на Хагския парламент, Хагския университет, Общината в Хага, Европейския дом, Румънското и Полското посолство и още много други. 

На интересните срещи със значими личности, всеки успя да докаже уменията си да дебатира по теми, свързани с европейски проблеми и постижения на ЕС.

Незабравими за всеки участник ще остане традиционната вечер на съответната страна, където отборите имаха възможността да покажат чрез презентация забележителностите на страната си, да разкажат за най- интересните неща, с които да впечатлят участниците. А накрая да опитат и от традиционната им кухня. Това за българската група се оказа много приятно и лесно, защото дейността на децата от моста са подчинени на тези интересни емоции вече пета година.

Броените дни минават бързо, неусетно. Младите хора се разделяха дълго и със сълзи в очите, но с онази приятелска прегръдка, която ще се помни вечно. Мостовете са построени и желанието да се срещнат отново се прочете в душите на всеки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).