Дечица от ЦДГ "Морски свят" във Варна садиха дървета за Седмицата на гората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:01 / 04.04.2016
877
Седмицата на гората стартира във Варна със залесяване в ЦДГ "Морски свят". По инициатива на Държавно горско стопанство "Варна" в детската градина в кв. "Аспарухово" бяха засадени 4 туи, 2 чинара и 8 храста. В засаждането на растенията се включиха и децата, които посветиха на гората специално подготвената артистична програма, както и изложба от рисунки.

"Хубава си моя горо" огласи детската градина. С много песни и стихчета възпитаниците на ЦДГ "Морски свят" показаха, че обичат гората и ценят зеленото богатство на страната ни.
"За нас е радост да открием Седмицата на гората именно сред децата, на които трябва да предадем своята любов към природата, но и знанието как да я опазваме", коментира зам.-директорът на ДГС "Варна" Иван Иванов.

Той отчете, че от началото на тази година Държавно горско стопанство "Варна" е залесило общо 38 дка. Засадени са 1500 тополи и 5300 церови фиданки.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).