Дечица с увреждания във Варна се зарадваха на дарени музикални инструменти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:09 / 26.09.2019
3513
Децата в Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна бяха много развълнувани днес, когато заедно с шеф Анатоли Колев и част от екипа му, свириха на новите музикални инструменти в кабинета за музикална терапия. Инструментите са на стойност 2494 лева – средствата, които бяха събрани на благотворителното събитие "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, което се състоя първата събота на месеца пред ресторант "Стария Чинар“ на Морска гара и беше организирано от шеф Анатоли Колев.

Училището е закупило различни видове детски перкусии, маракаси, дайрета, тарамбуки, звънчета, ксилофон, клавеси, рототоми, шейкър, кабаса, конга и традиционен български тъпан с LED осветление. Голяма част от старите, счупени инструменти, не са били сменяни 7-8 години, сподели един от учителите по музика. През терапия в музикалния кабинет минават всичките около 150 ученици с множествени увреждания от 1 до 12 клас. "Ние се радваме, че инициативата ни помогна именно на тях“, сподели шеф Колев.

Директорът на училището Жулиета Петкова връчи Сертификат за дарението и благодари отново на всички, които се включиха в събитието. Тя остана вярна на любимите на учениците предизвикателства и предизвика гостите да участват в музикалната терапия, и да свирят на инструменти. Беше забавно, пречистващо и истинско, каза шеф Колев. Той получи подарък – ръчно правен ритмичен инструмент, който ще е първи в колекцията му, както и отгледани от учениците подправки в саксия.

Припомняме, че събитието "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“ – част втора, се проведе първата събота на септември пред ресторант "Стария Чинар“ на Морска гара. В него се включиха около 200 деца и възрастни, които правиха пица Маргарита с истинско италианско брашно, доматен сос и моцарела, както и хамбургери, под ръководството на майстори-пицари и кулинарни експерти. Събрани бяха 2494 лева.

Първото издание на "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, се проведе на 15 декември миналата година по време на "Улицата на готвачите“, а със събраните 1200 лева бяха закупени и дарени продукти за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на социалната кухня на Духовно-просветен Център "Св. Архангел Михаил“ във Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).