"Делфините" даряват пациентски лифтер на Слънчевата къща във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 30.01.2018
1850
На 29.01.18г. младежката организация PTPI "Делфините" дари пациентски лифтер, както и материали и компоненти за прилагане на трудови умения за хората с множество увреждания от Дневен център "Слънчевата къща". 

Средставата от дарението са събрани чрез продаване на картички по време на Коледната кампания на "Делфините", която се проведе за 11та поредна година. Пациентският лифтер е уред, който ще послужи за повдигане на пациентите в изправено положение и обратно с цел облекчение на персонала, както и да осигури повече комфорт на самите пациенти. Освен лифтерът, доброволците от организацията са закупили и консумативи за машината за изработване на значки, които ще послужат за трудова терапия на хората от Дневен център "Слънчевата къща".

В продължение на два месеца "Делфините" и Фондация "Деца на Балканите" правиха ръчноизработени картички, които продаваха в известни вериги магазини в града на символична цена. Много техни приятели от България и чужбина, както и Езиков център "Виста" и платформата "TimeHeroes" допринесоха за успеха на кампанията, а именно събраните над 30 000 лева! С остатъка от парите на "Делфините" им предстои да закупят и микробус за Дневен център "Св. Йоан Златоуст", с който децата с множество увреждания от Центъра ще могат да се предвижват безпроблемно, както и да посещават различни мероприятия в града.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).