"Делфините" за седма година организират своята Коледна кампания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 16.12.2014
1051
С наближаването на най-светлите празници в годината, дойде време и за една от най-прекрасните инициативи във Варна. Младежите от неправителствената организация PTPI "Делфините" за седма година организират своята Коледна кампания. Те продават картички, направени от самите тях, в известна верига хранителни магазини, като със събраните средства помагат на хора в нужда.

Например, резултатите от миналогодишната им кампания в цифри се изразяват така - общо бяха събрани около 10 000 лв., благодарение на които бяха закупени: 200 бели бaстунa, 50 говорещи чaсовници и 50 говорещи aпaрaти зa кръвно зa незрящи, 5 телевизорa зa инфекциознa клиникa, мултифункционaлно принтерно устройство зa незрящи. Беше направено и дaрение зa специaлизирaнa стaя зa "пеперудените децa" в Плевен.

Неслучайно "Делфините" са заслужили уважението на варненци и гласуваното им от много партньори доверие. Всяка година младежите от организацията започват с направата на картички още от ноември. В това начинание им помагат и чуждестранни доброволци от фондация "Деца на Балканите",
като бяха изпратени и няколко от Полша. В момента в Германия вече е започнала продажбата на картички, направени от "Делфините". Кампанията се превръща в една международна и мащабна кауза.

Призоваваме Ви и вие да се присъедините към тази инициатива. От 16-ти до 23-ти декември можете да намерите усмихнатите доброволци във веригата магазини "Пикадили". Крайната цел и тази година е благородна. Със събраните средства ще бъде закупен спирометър, предназначен за болни от муковисцидоза във Варна. За да бъдат подпомогнати семействата на тези деца, ще се закупят и сонди за хранене, които са ежемесечен разход за всяко семейство на болно дете. 50 апарата за кръвно налягане ще получат възрастни и болни незрящи хора от РСО - Варна.

Подкрепете младите и тяхното желание да променят и подобрят средата около себе си! Купете си картички! Весели празници!


Виж коментарите (0)

Още по темата (95):
04.01.2015 Празниците продължават, вижте, кои ще черпят за име следващите 7 дни
04.01.2015 Експерт: За да няма произшествия, скоростта да е поне 10 км/ч под
разрешената
04.01.2015 Голямото прибиране след новогодишните празници
03.01.2015 Стартира месецът на намаленията
03.01.2015 АПИ: Шофирайте с пълни резервоари, зимни гуми и заредени телефони
03.01.2015 Близо 15 милиона SMS-а сме изпратили в новогодишната нощ
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).