Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Делото "Килърите" ще продължи на 4 февруари 2014 г.
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 21.11.2013Коментари (0)1140
© Impact Press Group
След като даде ход на делото и го докладва, Варненският апелативен съд започна да изслушва новите искания, които защитата на подсъдимите по делото на "Килърите" представя с оглед събирането на допълнителни доказателства пред втората съдебна инстанция.

Адвокатът на подсъдимия Васил Костов отново мотивира искането за допускане на допълнителен разпит на няколко свидетели сред които Елза Георгиева, която е била домакин на склад за минерална вода и на Севдалин Минчев - управител на фирмата за търговия със същия продукт. Според защитата, този разпит ще изясни дали в склада се е съхранявало оръжието, с което е бил убит Борислав Георгиев и каква е връзката на тази дейност с Петър Стоянов.

Защитата на Костов настоява за разпит и на свидетеля Георги Пенов, който не е бил разпитван на досъдебното производство, а в съдебно заседание пред първата съдебна инстанция, заради заплахи, които били отправени към него, е отказал да направи свободен разказ, както и да отговори на въпросите на защитата.

Адвокатите настояват, че свидетелите имат не само права, но и задължения. Адвокат Беров, който защитава интересите на подсъдимия Петър Стоянов поиска от втората съдебна инстанция да назначи Комплексна Медико-балистична експертиза. Според защитата тя трябва да отговори на въпроса с коя ръка стрелецът е произвел изстрелите и при трите убийства - на Борислав Георгиев, на Петър Лупов и на Румен Рачев. Същият адвокат оспори и писмените доказателства, представени от прокуратурата и приети от съда.

След преценка на мотивите за направените искания, Варненският апелативен съд прецени, че няма основание да преразглежда мотивите си за приемане на писмените доказателства, представени от прокуратурата.

Въззивният съд остави без уважение и исканията на защитата на Васил Костов за допълнителен разпит на Елза Георгиева, Севдалин Минчев и на Георги Пенов. За посочените свидетели съдът вече се произнесе в сутрешното си заседание.

По отношение на исканата от адвокат Беров Комплексна Медико-балистична експертиза, съставът на съда счита, че не е необходимо назначаването на такава. По делото са налични достатъчно доказателства, които изясняват въпросите, свързани със стрелбата по убитите лица. Съдът счита, че ход на съдебното следствие следва да бъде даден в следващото съдебно заседание. Тогава ще се даде възможност на подсъдимия Петър Стоянов да даде частични обяснения по делото. Очаква се дотогава да бъде изготвена и допуснатата Съдебно финансова експертиза, и да бъдат призовани допуснатите до разпит лица. Делото ще продължи на 4,5 и 6 февруари 2014 година.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: