Делото "Килърите" ще продължи на 4 февруари 2014 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 21.11.2013
1147
След като даде ход на делото и го докладва, Варненският апелативен съд започна да изслушва новите искания, които защитата на подсъдимите по делото на "Килърите" представя с оглед събирането на допълнителни доказателства пред втората съдебна инстанция.

Адвокатът на подсъдимия Васил Костов отново мотивира искането за допускане на допълнителен разпит на няколко свидетели сред които Елза Георгиева, която е била домакин на склад за минерална вода и на Севдалин Минчев - управител на фирмата за търговия със същия продукт. Според защитата, този разпит ще изясни дали в склада се е съхранявало оръжието, с което е бил убит Борислав Георгиев и каква е връзката на тази дейност с Петър Стоянов.

Защитата на Костов настоява за разпит и на свидетеля Георги Пенов, който не е бил разпитван на досъдебното производство, а в съдебно заседание пред първата съдебна инстанция, заради заплахи, които били отправени към него, е отказал да направи свободен разказ, както и да отговори на въпросите на защитата.

Адвокатите настояват, че свидетелите имат не само права, но и задължения. Адвокат Беров, който защитава интересите на подсъдимия Петър Стоянов поиска от втората съдебна инстанция да назначи Комплексна Медико-балистична експертиза. Според защитата тя трябва да отговори на въпроса с коя ръка стрелецът е произвел изстрелите и при трите убийства - на Борислав Георгиев, на Петър Лупов и на Румен Рачев. Същият адвокат оспори и писмените доказателства, представени от прокуратурата и приети от съда.

След преценка на мотивите за направените искания, Варненският апелативен съд прецени, че няма основание да преразглежда мотивите си за приемане на писмените доказателства, представени от прокуратурата.

Въззивният съд остави без уважение и исканията на защитата на Васил Костов за допълнителен разпит на Елза Георгиева, Севдалин Минчев и на Георги Пенов. За посочените свидетели съдът вече се произнесе в сутрешното си заседание.

По отношение на исканата от адвокат Беров Комплексна Медико-балистична експертиза, съставът на съда счита, че не е необходимо назначаването на такава. По делото са налични достатъчно доказателства, които изясняват въпросите, свързани със стрелбата по убитите лица. Съдът счита, че ход на съдебното следствие следва да бъде даден в следващото съдебно заседание. Тогава ще се даде възможност на подсъдимия Петър Стоянов да даде частични обяснения по делото. Очаква се дотогава да бъде изготвена и допуснатата Съдебно финансова експертиза, и да бъдат призовани допуснатите до разпит лица. Делото ще продължи на 4,5 и 6 февруари 2014 година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (119):
04.08.2021 Опитаха да убият свидетел по делото "Килърите"
24.08.2018 Туцо от "Килърите" заработвал в затвора като санитарка
24.01.2018 Прокурор с потресаващи разкрития за "Килърите"
22.12.2017 Варненски прокурор с отличие за работата си по делото "Килърите"
01.12.2017 Доживотен затвор за трима от "Килърите"
18.01.2017 Васил Костов от "Килърите" не успя да обжалва доживотната си присъда
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).