Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ден на медиацията в Окръжен съд и Районен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 17.11.2017Коментари (0)1964
© Varna24.bg
В днешния Ден на медиацията в Окръжен съд и Районен съд - Варна са предвидени серия инициативи, като кулминацията ще бъде награждаването на победителите в Първото в България национално състезание по медиация за студенти.

Ето и подробности за днешните събития:

Между 10 и 12 часа координаторите на Центъра по медиация ще очакват граждани, за да им разяснят подробности за медиацията, като способ за извънсъдебно споразумение. Интересуващите се ще бъдат посрещани на две места:

- Окръжен съд Варна - ет. 4, стая 410

- Районен съд Варна - ет.5, стая 2

Днес от 10:00ч. в Центъра по медиация ще гостуват студенти-икономисти от специалност Правни науки на ИУ - Варна, които ще се запознаят със симулирани медиационни процедури. След това, те ще имат възможност да дискутират със заместник председателя на Районен съд Десислава Жекова, възможностите за прилагане на медиация при разрешаване на имуществени спорове и казуси, свързани с вещно право, като към тази част от срещата, която ще започне в 10:30ч.

На днешния ден ще бъде и кулминацията на Дните на медиацията във Варна по повод навършването на 2 години от откриването на Центъра по медиация към съдебния район, организирана от Центърът за разрешаване на спорове - София, Институтът по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове Итера и представители на съдилищата в града. Началният час на регистрацията е в 11:00ч., докато награждаването на спечелилите Първото в България национално състезание по медиация за студенти ще започне в 11:30ч. в хотел "Черно море", зала 3. 

На тази официална част ще присъстват кметът на Варна Иван Портних, областният управител на Варна Стоян Пасев, председателят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов, магистрати и представители на университетската общност, системата на средното образование, неправителствени организации и браншови организации.

Националното състезание по медиация е първото по рода си в България. В него ще се включат 20 отбора със студенти от над 8 разнообразни специалности от големите университети от цялата страна: Софийски университет, Нов Български университет, Великотърновски университет, Пловдивски университет, Медицински университет - Варна, Технически университет - Варна, Варненски свободен университет, Икономически университет - Варна, Русенски университет.

В състезанието се включват отбори от адвокат и клиент, които се състезават срещу друг отбор, като целта е да получат максимално добър резултат за себе си от преговорите и същевременно да се договарят по начин, който е изгоден и за двете страни. В тези усилия ще им помагат медиатори, което не трябва да дават предложения и да се намесват в решението. Състезанието ще завърши с награждаването на 9 финалисти (3 медиатори и 3 екипа адвокат-клиент ) - съответно на първо, второ и трето място.

Центърът по медиация се намира на ул. "Ангел Кънчев" №12, ет. 4 (в сградата, в която се помещава Съдебно-изпълнителната служба при Районен съд - Варна, бивше зимно кино Тракия)









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: