Ден на отворени врати в Административен съд - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 22.11.2016
1045
Административен съд - Варна провежда на 22 ноември 2016 год. "Ден на отворени врати" по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността му.

Гражданите могат да посетят съда от 9.00 до 16.30 ч., ул. "Никола Вапцаров" 3А и да се запознаят с работата и функциите на съдебните служби, със съдебните процедури и със спецификата на работата на магистратите. Целта е, да се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система.

На събитието са поканени ученици и преподаватели от Варненска търговска гимназия "Г. С. Раковски", с които съдът ще работи и по Образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" през учебната 2016/2017 год. От 10.30 ч. ще се постави и символичен старт на съвместната ни работа по Образователната програма, като присъстващите ще бъдат запознати с нейната концепцията, със споразумението между Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, както и с темите, и с лекторите, включени в програмата на Административен съд - Варна.

В Деня на отворените врати от 13.30 ч. в Зала 2 и Зала 3 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание, по насрочените за деня административни дела.

Инициативата "Ден на отворените врати" в Административен съд - Варна се провежда за девети пореден път и е с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).