Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ден на отворени врати за ученици в Районен съд Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 03.04.2017Коментари (0)1643
© Varna24.bg
Традиционно през месец април, в навечерието на професионалния празник на юристи и съдебни служители и Деня на Българската конституция - 16 април, Районен съд - Варна организира "Ден на отворени врати" за подрастващи.

Тази година инициативата "Ден на отворените врати" ще се състои на 4 април 2017 г. В следобедните часове в Районен съд - Варна ще гостува випуск ученици от 11-ти клас на училище "Св. Климент Охридски". През настоящата учебна година именно това средно учебно заведение беше утвърдено за училище-партньор в съвместната образователната програма на ВСС и МОН "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". В рамките на програмата магистрати от три органа на съдебната власт в морската столица, включително и Районен съд - Варна, в продължение на месеци наред влизаха в класните стаи и представяха пред подрастващи от 8-ми до 12-ти клас теми на правна проблематика. Сред дискутираните с учениците въпроси бяха темите за детското правосъдие, за съдебните процедури с участие на деца и правата им в тях, за детското насилие, хулиганските прояви на непълнолетни и последиците от тях, за наркотиците, интернет-престъпленията и много други.

В рамките на Деня на отворените врати, гостуващите тийнейджъри от училище "Св. Климент Охридски" ще влязат в истинска съдебна зала, ще се запознаят с правилата за достъп и поведение в съдебните сгради, непосредствено ще добият впечатления къде се правят справки и подават жалби по дела, какво се съхранява в архивите на съда и как изглежда съдебната палата отблизо. Те ще могат да разговарят и поставят своите въпроси пред съдиите Геновева Илиева и Силвия Обрешкова, съответно от гражданско и наказателно отделение на Районен съд - Варна.

Денят на отворените врати в Районен съд - Варна ще бъде съчетан с финализирането на образователната програмата за настоящата учебна година и връчване на сертификати на участниците.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: