Ден на отворените врати в Административен съд – Варна на 16 ноември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 13.11.2018
2053
Водени от идеята, че за да има толерантност – трябва да има знания, откритост, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията, тази година е обявен Ден на отворените врати в Административен съд – Варна на 16 ноември, който е  Международен ден на толерантността.

В този ден Административен съд – Варна ще отвори врати за единадесети пореден път за граждани от 9.00 до 16.00 ч. – ул. "Никола Вапцаров“ 3 А. Целта е повишаване на правната им култура и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и изграждане на доверие в работата на съда. Поканени са ученици от ВТГ и студенти от Икономически университет – Варна, за да се запознаят с работата и функциите на съдебните служби, със съдебните процедури и със спецификата на работата на магистратите и служителите. Студентите ще имат възможност да присъстват на открити заседания по административни дела със съдия – докладчик Елена Янакиева – зам.-председател на съда, както и на открит урок по теми на административното правораздаване, който ще изнесе съдия Янка Ганчева. Единадесетокласниците от Варненска търговска гимназия ще се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, ще разгледат сградата на съдебната палата, ще научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги.

"Ден на отворените врати“ в съда е инициатива, която е в изпълнение на годишната програма на ВСС за повишаване правната култура на гражданите и запознаване обществеността с дейността на органите на съдебната власт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).