Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутат: Държавите-членки на ПАЧИС ще положат усилия за доброто на Черноморския регион
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 01.07.2016Коментари (0)1126
©
Всички държави-членки на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС), ще положим усилия статутът на организацията да бъде издигнат, за да е още по-активен парламентарният диалог и да се вземат решения за доброто на Черноморския регион. Този регион е изключително тежък - с редица междуособици и междудържавни проблеми. Това коментира по време на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. На брифинга присъства и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

По време на пресконференцията Павел Христов запозна местните медии с акцентите от участието си в 47-мата Генерална асамблея на ПАЧИС в Москва. Един от ключовите дебати, който бе воден там, бе на тема "Постигане на мир, стабилност и просперитет в Черноморския регион чрез икономическо сътрудничество". Павел Христов сподели, че по време на срещата в Москва е била приета Декларация за повишаване статута на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество. И изтъкна, че това, което прави асамблеята изключително интересна, е че традиционно държави в конфликт успяват да седнат на една маса и да водят важни диалози за Черноморския регион.
Народният представител коментира засегна и темата за електронното управление. И коментира, че промените в пакета от закони - за електронното управление; електронната идентификация и Закона за българските лични документи създават условия за развитието на работещ модел за електронно управление и електронна идентификация за гражданите и бизнеса.

В последните 3 месеца парламентът работи активно по приемане на горепосочените закони. Създадоха се две централизирани структури - Държавна агенция "Електронно управление" и Държавно предприятие "Единен електронен оператор. Павел Христов уточни, че агенцията, която е на пряко подчинение на министър-председателя, ще реши проблема с координацията между ведомствата и ще създаде успешно т.нар. системен интегратор. "Създадоха се условия в българските лични документи да се въведе чип. С него всеки, който желае, може да заяви електронния интегратор да бъде въведен в личните му документи и да ги използва заедно", коментира народният представител.

Той добави, че през последните 15 г. всички агенции и ведомства на държавната администрация са похарчили над 3 млрд. лв. за системи, оборудване, хардуер, софтуер и лицензи без да е на лице интергрираност между тях и без да има работещо решение за гражданите и бизнеса. Христов бе категоричен, че след създаването на Държавна агенция "Електронно управление" и Държавно предприятие "Единен системен оператор" на практика ще се спестят разходи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: