Депутат потвърди: Селата на територията на община Варна ще бъдат освободени от винетки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 29.01.2019
9206
В резултат от доброто взаимодействие между местната и държавната власт вече е в сила новият регламент, който позволява община Варна да стопанисва участъци от находища с минерална вода на своята територия. Това коментира народният представител от ГЕРБ Павел Христов, който внесе законовите изменения. Темата беше дискутирана на провелата се среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район "Аспарухово".

По думите на депутата с вота си на предстоящата сесия общинските съветници отключват възможността общината да подаде заявление до Министерството на околната среда и водите за управление и ползване на безценния за града ни ресурс. "Основание за това дадоха законовите промени, инициирани с усилията на кмета Иван Портних и одобрени с консенсус. Когато се извървят и съответните процедурни стъпки, пред Варна и други общини се открива поле за много икономически дейности. Създават се условия за развитие на балнеология и СПА туризъм – важен аспект от ангажимента на кметския екип и на политическата ни група да утвърждаваме морската столица като четирисезонна дестинация", отбеляза Христов. Той допълни, че минералните води са ресурс, който може да намери ефективно приложение и за отопление на обществени сгради в града.

В отговор на поставените въпроси относно винетната система, народният представител потвърди, че Министерският съвет и кметовете са постигнали балансирано решение, в резултат на което селата на територията на общината ще бъдат свободна от винетни стикери зона.

"Изграждането на магистрала "Хемус" е необратим процес. Финансирането му е обезпечено напълно, а темповете, с които върви строителството, ни дават увереност, че то ще приключи по-рано от първоначално предвижданото", отбеляза варненският депутат, визирайки информацията за предсрочното изпълнение на участъка между Ябланица и Боаза. Павел Христов припомни, че Европейската комисия даде за пример изграждането на инфраструктура у нас.

"Не липсват проблеми и грешки, но те се отстраняват. Ясен положителен знак е и решимостта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да се преразгледат нормативните стандарти при проектирането на пътната инфраструктура, така че да бъдат съобразени с най-високите съвременни изисквания за качество", отбеляза народният представител.

Той обсъди с присъстващите и подготовката за предстоящите през годината избори. "Голяма част от приетите в организацията нови членове са млади хора с желание да останат и да се развиват в България. Това ни мотивира да продължаваме да показваме, че с обединени усилия, с последователна работа и с положителна енергия можем да допринесем за градивните процеси в района и в града ни", сподели новият ръководител на ГЕРБ-Аспарухово Мартин Андонов.

На срещата присъстваха още кметът на района Калина Белмезова и общинските съветници от ГЕРБ Милена Димова, Надя Георгиева, Димитър Колев и Иво Иванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (55):
15.12.2019 Нови глоби изненадват шофьорите догодина
20.11.2019 Скандално за колите на БГ Тол! Оказа се, че нямат законови права да ни
спират
14.11.2019 Обявиха тарифата на тол таксите! Вижте колко ще плащаме
18.09.2019 Отстраниха проблем, свързан с продажбата на електронни винетки
29.07.2019 Очакват се затруднения в продажбите на електронни винетки
17.07.2019 Спира се продажбата на месечни винетки за товарни автомобили
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).