Депутати дискутираха във Варна добри младежки практики

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:01 / 26.01.2019
2075
Народните представители от ГЕРБ Галя Желязкова, Радостин Танев и Светлана Ангелова дискутираха на форум във Варна добри младежки практики. Депутатите участваха в организираната от МГЕРБ регионална конференция на тема: "Развий потенциала си в България".

"С участието си в НПО сектора младите хора допринасят за развитието на активно гражданско общество", коментира Галя Желязкова и сподели опит от работата си в младежка неправителствена организация.

"Успешната работа по различни каузи в НПО сектора ме мотивира да се насоча към политиката", каза колегата й Радостин Танев. Той постави акцент върху връзката на образованието с бизнеса, която се стимулира чрез законодателни инициативи. "Гласувахме промяна, която дава възможност до 20% от лекциите в университетите да се водят от хора от бизнеса", припомни народният представител. Той отчете и силната роля на IT сектора за растежа на българската икономика и необходимостта младежите да развиват своите дигитални умения.

"Правителството с премиер Бойко Борисов, както и политическа партия ГЕРБ дават зелена светлина и бърза писта за реализация на младите хора, включително и в управленските процеси в страната", коментира на свой ред Светлана Ангелова, която поздрави организаторите на форума за ползотворната инициатива.

Актуалните европейски програми в подкрепа на младежкото предприемачество бяха представени по време на конференцията от Виктория Маринова, управител на Областния информационен център – Варна.

Предизвикателствата във връзка с дигитализацията и новите умения, необходими на съвременното общество, бяха във фокуса на презентацията, с която във форума участва и Галин Желязков, IT специалист и ментор на млади предприемачи.

Над 100 младежи от Варна и областта, както и от Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен се включиха в регионалната конференция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).