Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ Варна: "Пълен провал" да каже какво направи за 14 месеца за България!
Автор: Пламена Николова 14:50 / 30.05.2022Коментари (1)2903
© Varna24.bg
Борислав Гуцанов, Костадин Костадинов и Васко Василев е триото, което ще се яви на местните избори и те правят всичко възможно, за да съботират местната власт. Казусът с бюджета на Варна е не, че нещо не отговаря на закона, а това, че трябва да се спъва управлението на ГЕРБ и на Общинския съвет с цел предизборни дивиденти. Това заяви днес народният представител от ГЕРБ Варна адв. Бранимир Балачев, предаде репортер на Varna24.bg.

Пълен абсурд и доказателство за огромен натиск, който се оказва върху службите, е да се издейства достъп до класифицирана информация на областния управител на Варна Благомир Коцев от страна на народни представители от Промяната. Това заяви на пресконференция днес депутатът Павел Христов, като цитира думите на народния представител от ПП Калоян Икономов, казани час по-рано пред медиите: " Аз съм говорил с ръководството на съответните органи, достъп до класифицирана информация ще бъде даден на Благомир Коцев“.

Представете си на какво са способни управляващите от Промяната, които действат така по висшите етажи на държавата и службите, коментира Христов. Скандалът с липсата на достъп до класифирана информация на областния управител на Варна лъсна след признанието на самия премиер в отговор на парламентарно питане . ГЕРБ/СДС – Варна излезе тогава с позиция, че е недопустимо в условията на война, която се води от три месеца до границата на България и на ЕС представителят на държавата, който ръководи Областния съвет за сигурност, да няма достъп до държавна и служебна информация.

Ако областният управител обжалва бюджета на Община Варна и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до главния прокурор на РБ за умишлено саботиране на развитието на града. Това обяви адвокат Бранимир Балачев и за пореден път обясни с правни и финансови аргументи, че върнатите решения на ОбС от страна на Благомир Коцев блокират целия бюджет.

Целта на това саботиране на средствата за Варна в условията на най-тежка криза и без нито една отворена европейска програма за общините, е всъщност стартиране на предизборната кампания от страна на някои политици, коментира още Балачев.

"Освен натиск от страна на зам.-областния управител от ДБ, аз съзирам и дългата ръка и на други двама-Борислав Гуцанов от БСП и Костадин Костадинов от "Възраждане“. Техните общински съветници гласуваха против бюджета, което е доказателство, че двете партии продължават своята предизборна симбиоза от местните избори през 2019 г., когато се оказа,че на балотажа БСП има свой кандидат за кмет – Костадин Костадинов, припомни депутатът. Нека областният управител да си признае кой го притиска така, че с решенията си блокира парите на Варна, в резултат на което градът за първи път няма бюджет в средата на годината, призова го народният представител Красен Кралев.

"За съжаление навсякъде ситуацията започва да прилича на все по-зле режисирана трагикомедия. Положението с управлението на бежанската криза го доказва", допълни депутатът Павел Христов.

"Варна е голям град, но не толкова голям, че да не знаем кой с кого играе и какви зависимости има. По този повод искам да се обърна към областния управител, всички знаем, че г-н Коцев не е ястреб, не е човек, който сам ще реши да обжалва бюджета и да саботира нормалната дейност на Община Варна. Затова нека да премисли преди да нанесе тази огромна щета на варненци. Всички знаем, че скоро това правителство ще си отиде и тези хора трябва да могат да погледнат нормалните варненци в очите. 

Другата важна тема е кампанията с преместването на украинските бежанци в други бази. Като член на комисията по туризъм, в последните месеци постоянно се срещахме с представители и ръководители на кризисния щаб и др., алармирахме и предупреждавахме, че липсва информационна кампания. Нито хотелиерите, нито самите бежанци бяха добре информирани за плановете. Те не са неодушевени предмети и да ги местим от днес за утре на 500 километра. Във Варна има около 18 000 бежанци, като по предварителни данни нагласата е 20% да се върнат в Украйна, тъй като няма яснота какво ще се случи тук с тях, 40% ще се възползват от предложенията за деслоциране в страната, другите 40% ще търсят начин да се интегрират и си намерят работа и квартира. Голяма част от тези хора са с деца, те имат нужда от образование, от медицинско обслужване, затова бежанците са резирвирани към преместването им", коментира Красен Кралев. 

"Твърдението на Тонев, че бюджетът не е обсъждан с Министерство на финансите, не е истина. Той е одобрен и върнат обратно, беше публичен. Липса на информация ли е това или се говори 3 към 5? Абсолютно ясно е, че без приходите от продажбата на имоти и заема не можем да реализираме 14 проекта. В противен случай трябва да правим бюджет наново или да орежем други пера. Драмата е това, че в бюджета е залегнало да се увеличат заплатите на общинските служители. Няма логика твърдението, че приходите от тези две спрени точки ще влязат догодина", допълни адв. Балачев. 

"Промяната не знае как се формира общински бъджет. Ако някой кара г-н Коцев да саботира бюджета, нека си каже дали е Гуцанов, дали е друг. Просто е, ученик от трети клас ще схване, че приходната част е вързана с разходната", допълни Красен Кралев.   

Какво още коментираха депутатите от ГЕРБ Варна - Вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 25
19.09.2023 »
18.09.2023 »
29.03.2023 »
14.03.2023 »
30.09.2022 »
21.09.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво са направили - изсраха се на метеното,това направиха Пълните Пунтамари!Нещо замлъкнаха напоследък просташките тролчета,защото им влиза и на тях големия!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: