Депутати от ГЕРБ се срещнаха с жители на район "Вл. Варненчик"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 15.11.2017
1346
Законодателната работа и актуалната политическа ситуация бяха обсъдени на среща на народните представители от ГЕРБ Нели Петрова и Владимир Вълев с жители на варненския район "Владислав Варненчик". Срещата се проведе по инициатива на ръководителя на организацията на ПП ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов, който е и районен кмет. Варненските депутати отговориха на поставените от хората въпроси за работата в парламента и ги запознаха с приетия на първо четене бюджет 2018.

"Очаква се през следващата година ръстът на икономиката да бъде 3,9%, а БВП да достигне за първи път над 100 млрд. лв. и да възлезе на около 106 млрд. лв. Няма повишение на данъците, но са заложени повече средства за заплати в много сектори", отчете Нели Петрова и акцентира върху правителствената политика в областта на образованието. 

"330 млн. лв. са предвидени за увеличение на учителските заплати и реформата в тази сфера. Поетите от ГЕРБ и от кабинета ангажименти се изпълняват последователно и с убеждението, че вложените пари днес са инвестиция в утрешния ден. Защото предприетите стъпки са важни за развитието на човешкия капитал", категорична бе Нели Петрова. Тя припомни, че от 1 януари се предвижда и увеличение на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. "Икономическите показатели на страната ни сочат, че сме на прав път и растежът ще направи осезателни положителните тенденции във всички сфери", коментира още Петрова.

Парламентарният й колега Владимир Вълев информира присъстващите за работата по проекта на изцяло нов закон за спорта, който да засили контрола върху федерациите и да подобри регламента за регистрацията и финансирането им. Вълев изтъкна ролята на масовия спорт и за намаляване на агресията сред децата. 

"Непрекъснато има случаи на насилие, към които обществото ни не трябва да остава безразлично. Важно е да мотивираме младите хора да спортуват, да влагат своята енергия в нещо градивно. Затова правителството полага големи усилия да се създават модерни спортни бази. Община Варна също е пример за мащабно обновяване на спортните съоръжения и развитие на условията за масов спорт. Убеден съм, че това са инвестиции не просто в тренировъчни зали, игрища и т.н., а в здравето на нацията", заключи Владимир Вълев.

Двамата с Нели Петрова поканиха присъстващите да посетят Народното събрание и отблизо да се запознаят с неговата работа. Поканата беше посрещната с голям интерес и с желание посещението да бъде организирано още в началото на следващата година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).