Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна: Кога областният управител ще спре автомобилите в Морската градина?!
Автор: Пламена Николова 15:34 / 25.07.2022Коментари (1)1732
©
2 секунди трябват на областния управител Благомир Коцев на Варна, за да затвори за автомобили Морската градина на Варна, както направи с Крайбрежната алея. Трябва само да се обади на началника на Пътна полиция и на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков, за да се спре трафикът в парка с две полицейски патрулки.

Това заявиха на пресконфереция народните представители от ГЕРБ/СДС- Варна Павел Христов, Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева във връзка с твърденията на Коцев, че няма правомощия да издаде забранителна заповед за автомобилите в Морската градина.

Претекстът на областния управител, е че Приморски парк е даден от държавата за управление на общината . Крайбрежната алея е дадена на концесия, но това не му попречи да въведе режим за забрана на колите, посочи депутатът Павел Христов.

Според него Коцев от Промяната официално признава за двойния стандарт, който прилага –хем забранява колите по Крайбрежната алея, хем не посяга на автомобилния трафик в Морската градина, заради личния си бизнес в комплекс "Хоризонт“, където вървят колите. Популистко е да твърди областният управител ,че е отвоювал Крайбрежната алея за варненци. Не, той си отвоюва от варненци сърцето на Морската градина заради частни интереси, каза депутатът и припомни, че Коцев е най-големият жалбоподавател през годините срещу заповедите на кмета за забрана на движението на автомобили в Морската градина. Община Варна винаги е защитавала позицията , че Морската градина е място за почивка и разходки без автомобили. ГЕРБ – Варна е за Крайбрежната алея без автомобили, но е против двойния стандарт и замитане на истината, както правят от Промяната в страната и в морската столица.

Защо активистката от ДеБъ Стела Николова сега не протестира срещу колите в Морската градина, след като си направи цялата политическа кариера с шумни акции за това ?! Сега въпросът с трафика може да се реши от назначения зам.-областен управител от нейната партията , каза адвокат Бранимир Балачев. Той припомни, че областният управител упорито избягва всички въпроси и месеци наред не отговаря на тях. Единият въпрос е свързан с достъпа му до класифицирана информация, който се бави след законовия срок за проверката от ДАНС .

"Говори се, че Благомир Коцев е върнал задълженията си към Дойче банк в размер на 400 000 щатски долара според решението на Холандския съд от 2014 г. Ако това е вярно, как ги е погасил, откъде е взел парите и докато е на държавен пост ли се е разплатил? Това е скандално, както е скандално, ако не ги е върнал и затова не получава достъп до класифицирана информация, а в условията на война ръководи Областния съвет по сигурност“, коментира народният представител.

Депутатите от Промяната във Варна побързаха да се похвалят, че с ПМС на кабинета в оставка ще се финансират 10 проекта във Варненска област, включително и саниране на свлачището "Трифон Зарезан“.

Пари не се дават за саниране на свлачището, а за общински път VAR 1082 до него. Не лъжете варненци и не си приписвайте чужди заслуги, призова народният представител Славена Точева. Тя припомни, че за финансиране на тези обекти са настоявали депутатите от ГЕРБ/СДС още при приемане на бюджет 2022, но тогава от ПП и Борислав Гуцанов от БСП гласуваха против.

Нали раздаването на пари с ПМС –та при правителството на Борисов беше "порочна практика“, сега предизборно ли се ползвате от нея , попита Точева. Тя отново настоя областния управител на Варна да даде отчет за обявената от него дарителска сметка за бежанците от Украйна - колко средства са събрани и как са похарчени. И в тази връзка как се спонсорира участието му в социалните мрежи.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.07.2022 г.
0
 
 
За последните 12 години колко пъти имаха по 2 секунди тия? Защо не затвориха до сега щом смятат, че е толкова лесно и елементарно? Това да не е да се обадят на царя Тикв*а и всичко да е решено?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: