Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутатката Нели Петрова подкрепи инициативата "Щафета за живот"
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 28.11.2016Коментари (0)1050
©
Народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова подкрепи инициативата "Щафета за живот", в рамките на която в неделния следобед във Варна се състоя концерт - призив "Карай умно, искам живот!". Събитието уважиха много граждани, както и близки на пострадали при пътнотранспортни произшествия. Сред присъстващите бяха и общинските съветници от ГЕРБ д-р Лидия Маринова, която е зам.-председател на варненския местен парламент, и Николай Малев. Заедно със семейството си каузата лично подкрепи и кметът на Девня Свилен Шитов.

Символичната щафета започна от Разград и ще продължи в Плевен. Във Варна я донесе майката на 23-годишния Никола Терзиев, който загина на място след тежка катастрофа на магистрала "Хемус". Водачът, причинил трагичния инцидент, шофирал автомобила си с над 200 км/ч.

Вчера почернената майка Анелия Терзиева призова за толерантност на пътя. "Не е мъжество да шофираш с толкова висока скорост, нито пък да проявяваш агресия зад волана. Шофирайте разумно!", апелира тя.

"За съжаление, почернените майки, чиито деца са изгубили живота си при катастрофи, се увеличават с всеки изминал ден! Колкото и строги да са законите, най-важно за поведението на пътя е самосъзнанието. Нека учим децата си да спазват правилата за движение и да ценят живота", коментира варненският депутат Нели Петрова и изтъкна необходимостта да се формира отношение към безопасността на движение още в най-ранна детска възраст.
Нели Петрова пое "Щафетата за живот" и се ангажира лично да я предаде на Емилия Карабулева от Плевен - майка на прегазената в Студентски град Мариана.

Чрез концерта под наслов "Карай умно, искам живот!" своя апел за безопасно шофиране отправиха много популярни изпълнители. Организаторите събират подкрепа за каузата и чрез петиция.

Инициативата "Щафета за живот" си поставя за цел да напомни, че безопасността на пътя зависи единствено от личната ни воля и отговорност. Спазвайте ограниченията на скоростта, поставяйте предпазни колани, не шофирайте след употреба на алкохол и наркотици, не сядайте зад волана преуморени, пресичайте безопасно, пазете децата и бъдете толерантни, са само част от посланията на информационната кампания, която съпътства инициативата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: