Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Депутатки гостуваха на Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:58 / 03.11.2016Коментари (0)1317
©
Народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Панайотова и Нели Петрова посетиха Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна. Те гостуваха по покана на обитатели на социалната институция и отговориха на всички въпроси, които им бяха зададени във връзка с актуалната политическа ситуация в страната и хода на президентската кампания.

"Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат гарант за стабилност в държавата. В тяхно лице президентската институция ще работи за единна, просперираща и образована нация, за уважавана и мирна България", коментира Даниела Панайотова и сподели с обитателите на дома своите лични впечатления от съвместната си работа в парламента с Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, който е свързал живота и кариерата си с Варна.

"За първи път Варна може да има свой представител в президентската институция. Вицеадмирал Манушев е достоен морски офицер и истински патриот. Стана народен представител като част от гражданската квота в редиците на ГЕРБ. Инициатор е на възстановяването на множество войнишки паметници", разказа Нели Петрова.

Народните представители от ГЕРБ опровергаха спекулациите, че ще се настаняват бежанци във Варна. "Няма да има бежански център във Варна. Правителството работи, за да гарантира максимално охраната на границата ни, която е и външна граница за Европейския съюз. Евродепутатите от БСП и ДПС бяха единствените представители на страната ни в Европейския парламент, които са подкрепили резолюцията за насърчване на миграцията, касаеща мигрантите от трети страни към Европа", изтъкна Панайотова.

Възрастните хора споделиха трудностите, които срещат във всекидневието си, но оцениха усилията на правителството да се подобрят доходите на пенсионерите и да се обновява инфраструктурата в страната.

Заедно с ръководството на дом "Гергана" варненските депутати обсъдиха предстоящия ремонт в социалната институция. "В рамките на следващата година сградата ще бъде обновена, тъй като със съдействието на кмета на община Варна Иван Портних започваме изпълнението на проект за енергийна ефективност. Предстои и газификация на дома. Така значително ще подобрим живота на неговите обитатели", обясни директорът Нели Вълева.

Възрастните хора благодариха на Даниела Панайотова и Нели Петрова, с чието съдействие за 1 октомври - Международния ден на възрастните хора, на дом "Гергана" беше осигурена аудио уредба. "Тя се ползва за музикотерапията, която успешно провеждаме в дома", обясни Нели Вълева. Народните представители получиха от сръчните дами, които се занимават с приложно изкуство по програмата за трудотерапия, красиви сувенири на морска тематика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: