Депутатки гостуваха на Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:58 / 03.11.2016
1386
Народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Панайотова и Нели Петрова посетиха Дома за възрастни хора "Гергана" във Варна. Те гостуваха по покана на обитатели на социалната институция и отговориха на всички въпроси, които им бяха зададени във връзка с актуалната политическа ситуация в страната и хода на президентската кампания.

"Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат гарант за стабилност в държавата. В тяхно лице президентската институция ще работи за единна, просперираща и образована нация, за уважавана и мирна България", коментира Даниела Панайотова и сподели с обитателите на дома своите лични впечатления от съвместната си работа в парламента с Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, който е свързал живота и кариерата си с Варна.

"За първи път Варна може да има свой представител в президентската институция. Вицеадмирал Манушев е достоен морски офицер и истински патриот. Стана народен представител като част от гражданската квота в редиците на ГЕРБ. Инициатор е на възстановяването на множество войнишки паметници", разказа Нели Петрова.

Народните представители от ГЕРБ опровергаха спекулациите, че ще се настаняват бежанци във Варна. "Няма да има бежански център във Варна. Правителството работи, за да гарантира максимално охраната на границата ни, която е и външна граница за Европейския съюз. Евродепутатите от БСП и ДПС бяха единствените представители на страната ни в Европейския парламент, които са подкрепили резолюцията за насърчване на миграцията, касаеща мигрантите от трети страни към Европа", изтъкна Панайотова.

Възрастните хора споделиха трудностите, които срещат във всекидневието си, но оцениха усилията на правителството да се подобрят доходите на пенсионерите и да се обновява инфраструктурата в страната.

Заедно с ръководството на дом "Гергана" варненските депутати обсъдиха предстоящия ремонт в социалната институция. "В рамките на следващата година сградата ще бъде обновена, тъй като със съдействието на кмета на община Варна Иван Портних започваме изпълнението на проект за енергийна ефективност. Предстои и газификация на дома. Така значително ще подобрим живота на неговите обитатели", обясни директорът Нели Вълева.

Възрастните хора благодариха на Даниела Панайотова и Нели Петрова, с чието съдействие за 1 октомври - Международния ден на възрастните хора, на дом "Гергана" беше осигурена аудио уредба. "Тя се ползва за музикотерапията, която успешно провеждаме в дома", обясни Нели Вълева. Народните представители получиха от сръчните дами, които се занимават с приложно изкуство по програмата за трудотерапия, красиви сувенири на морска тематика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).