Депутатът Иван Иванов от Варна научил от медиите, че е изключен от партията

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:51 / 07.12.2020
2155
Варненският депутат Иван Иванов научил от медиите, че е изключен от БСП, става ясно от коментар, публикуван от него в личния му профил във фейсбук.

Varna24.bg публикува позицията на Иванов без редакторска намеса:

"Уважаеми колеги, приятели и съпартийци !

Научавам от медиите, че съм изключен “на подпис" от БСП!!!

Няма да коментирам “прозрачността" на самата процедура, която се изразява в грубо погазване на Устава на БСП, нито натиска, упражнен върху членове на Националния съвет за събиране на необходимия брой подписи.

По-важното е, че в 21 век, партиен орган без да има съд и присъда решава, че си виновен по думи на съпартиец и те изключва. Ето така ръководството на БСП вижда демокрацията - точно, както в едни отминали години, които и без това още тежат върху образа на партията.

Обръщам се към всички мои избиратели и колеги, които са ми гласували доверие: към днешна дата не съм търсен от нито един разследващ орган в държавата, не знам и дали се води разследване и категорично заявявам, че не съм замесен в криминални деяния от какъвто и да е характер.

Проблемът, че един човек е изключен от БСП е личен, но е и обществен проблем - ръководството на партията, което трябва да е алтернатива на сегашното безпринципно управление, дава сигнал, че не се интересува нито от закони, нито от човешки достойнство, а работи по слухове, партийни интриги и клевети. Днес така се отнасят към съпартиец, утре така ще се отнасят към вас, гражданите.

И това не е БСП, на която станах член, това са група хора, които имат скелети в гардероба и се притесняват, че някой може да отвори вратата му.

Ще търся правата си по законен ред. Чл. 10 т. 8 от Устава на #БСП казва, че: Партийните членове имат право да участват лично, когато се обсъжда партийното им положение и дейност. Както е видно, такава възможност не ми бе дадена".

Коментарът на Иванов идва, след като в медийното пространство бе тиражирана информацията, че има намеса в побоя над председателя на Областния съвет на партията в Долни Чифлик Валентин Вълчев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).