Дерето на "Максуда" няма изчистване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 24.08.2009
1471
Дерето на "Максуда" от страната на район "Одесос" няма как да бъде добре почистено. "Проблемът е, че при навлизането на сметопочистващата фирма навътре в ската, могат да се сринат ромските постройки, които са разположени там. Затова и фирмата е свлякла отпадъка надолу доколкото е имала възможност и го е превозила. Но за цялостно почистване не може да се говори". Това каза кметът на район "Одесос" Таня Василева във връзка с почистването на района от сметта. Другото дере, попадащо на територията на кметството - на ул. "Стоян Заимов" е почистено. За дейностите са били предвидени 100 000 лв. от общинския бюджет и парите са усвоени докрай. В "Аспарухово" деретата се чистят поетапно, съобщи зам.-кметът на района Валентина Велчева. Започнали са още в началото на седмицата. На ул. "Горна студена" чистенето приключва всеки момент, до края на септември се предвижда да се прибере отпадъка и от дерето на ул. "Моряшка". За аспаруховските дерета са предвидени 125 000 лв.

"До момента е почистено устието на водостока на Балъм дере и булевардите "Цар Освободител" и "Трети март", каза от своя страна зам.-кметът на "Владиславово" Светлана Цонева. За тях са изразходвани 30 000 лв. Още 41 000 са предвидени за почистването на дерето, намиращо се южно от парка-музей "Владислав Варненчик", както и водоотокът в района на магазин от голяма верига за техника. От администрацията на кметството предвиждат цялостното почистване да приключи не по-рано от септември. Почистват се и седемте дерета в "Приморски". За тях са предвидени 350 000 лв. От "Младост" пък се похвалиха, че изцяло приключват с тази дейност до няколко дни. На територията на района има също дерета, за чието хигиенизиране са похарчени 250 000 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).