Десетки варненци избраха стълбите пред асансьорите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 05.06.2015
869
Десетки варненци се изкачиха и слязоха заедно по стъпалата на Паметника на българо-съветската дружба до спирка "Почивка" днес под мотото "Да раздвижим Варна!". По време на първата европейска инициатива Ден без асансьори сдружение "Възход за Варна" призова любителите на активния начин на живот да започнат деня си с движение. Заради съвпадението на датата с Международния ден на околната среда това стана не в спортната зала или на игрището, а сред природата.

Денят без асансьори (No Elevators Day) е нова европейска инициатива, която се състоя тази година за първи път. Събитието в България е част от най-голямата обществена кампания за физическа активност "Да раздвижим България", която в страната се организира от BG Бъди активен.
В Деня без асансьори се включиха градовете София, Варна, Пловдив, Монтана, Чепеларе, Нова Загора, Благоевград и Сливен.

Идеята е поне на този ден хората да изберат стълбите пред асансьорите и ескалаторите и да бъдат физически активни. Изкачването на стълби изгаря до три пъти пъти повече калории от ходенето, твърдят експерти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).