Деси Добрева журира международния конкурс за детска песен "Златни искри“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 29.06.2016
1271
Европейският фестивал за детска музика "Златни искри", чието четвърто издание започва утре (30.06.), кани всички варненски деца и техните родители на конкурсите за песен и изпълнител, които ще се проведат в два поредни дни при свободен вход. Организаторът на фестивала фондация "Откритие" прави този музикален подарък за варненските деца. 

На 30.06 в 19.30 ч. в Римски терми ще започне Европейският конкурс за песен, в който ще бъдат представени песни от България, Русия, Македония, Израел, Беларус и Сърбия. Тази година поради големия интерес от страна на български композитори, бяха одобрени 13 български песни. Публиката ще чуе творби на едни от най-утвърдените имена на автори на детски песни в България. Изненадващо една от международните песни, тази от Израел, е написана от своята 13-годишна изпълнителка.

Творбите ще бъдат оценявани от професионално международно жури, включващо популярни изпълнители, композитори, продуценти и директори от музикални редакции на телевизии и радиостанции. Сред популярните имена са композиторът на рок музика Нелко Коларов и поп звездата Деси Добрева, която ще зарадва публиката и с музикално изпълнение.

Фестивалът ще продължи на 1.07. в 18 ч. в Концертно студио на Радио Варна, където децата ще могат да видят изпълненията на талантливите малки певци. Те ще се съревновават в няколко възрастови категории - от 5 - 9 години, от 10 - 12 г. и от 13-15 г. Българските участници, които ще мерят сили в конкурса за изпълнител, са от София, Варна, Хасково, Пловдив, Русе, Велики Преслав и др.
Най-малкият изпълнител тази година е седемгодишната Евгения Кринчева от София. 
 
Много от претендентите за тазгодишните награди, имат богата певческа биография с участия в международни, национални и телевизионни проекти въпреки крехката си възраст.
Варна ще бъде представена от Виктория Гаджемова и Велизар Добрев. 

Сред специални гости на "Златни искри 2016" ще бъдат и звездата от беларуската сцена Олга Горничар, варненският балет "Тинити" и Детско шлагерно студио "ДА", което ще представи песни от новия си албум "Вълшебници".

"Златни искри 2016" се организира от фондация "Откритие" с подкрепата на Министерството на културата и е под егидата на WAFA /Световна асамблея на артистите и фестивалите/.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).