Дете е с тежко изгаряне на ръката от лампа в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
13:05 / 08.09.2015
2510
Тригодишно дете е с тежко изгаряне на ръката от лампа в Морската градина на Варна. Родителите на момченцето са извадили медицинско и са решени да съдят общината, предаде Нова ТВ.

Николета всяка вечер води тригодишния Георги в Морската градина. На 27 август детето си играе в градинката, където е вкопан прожектора. Момченцето се спъва и пада върху лампата.

"Раната му от едната страна изобщо нямаше кожа, тя остана върху лампата, а от другата страна докторите му я отстраниха", спомня си Николета Йорданова, майка на Георги.

Лекарите установяват, че Георги има втора степен изгаряне, а родителите пък подават жалба в Общината.

След репортерска намеса веднага е изпратен екип, който да направи проверка. Оказва се, че това е прожектор с метал-халогенна лампа с мощност 150 вата. И понеже никой не знае каква температура развиват тези осветителни тела, бащата на Георги решава да направи експеримент. Данните показват поне 110 градуса по Целзий, защото толкова е скалата на термометъра. А според медиците тази температура може да изгори детска ръчичка за секунди.

Около 150 са прожекторите в Морската градина и досега не е имало инциденти. Проверката на проблемният прожектор не е показала някакъв дефект, но превантивно е премахнат. А родителите на Георги се заканват да съдят Общината.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).