Дете е в критично състояние, след като кон го затисна на хиподрума в Шумен

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:54 / 12.06.2020
2343
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по повод инцидент с дете  на хиподрума в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Досъдебно производство по повод инцидент с дете на хиподрума в Шумен ръководи Районната прокуратура. Делото е образувано за евентуално престъпление по член 134 от Наказателния кодекс, по който текст се водят делата срещу всеки, който причини другиму тежка или средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. 

Вчера около 17 часа четири деца са тренирали на хиподрума в Шумен. От силния вятър се е блъснала врата, като шумът е подплашил конете, с които са тренирали децата.

Едното е успяло да овладее коня си. Конят на друго 14-годишно момиче се е подхлъзнал. След това животното паднало на земята и затиснало детето.

Пострадалото момиче е отведено в болницата в много тежко състояние. То е с черепно-мозъчна травма. И днес състоянието му остава критично. 

Започналото разследване по случая трябва да установи причините и обстоятелствата за тежкия инцидент.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).