Дете извади газов пистолет на свой връстник в "Одесос"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 29.01.2019
2929
Кражби на дрехи от молове и на вещи от автомобили, притежание на наркотици, палежи, унищожаване и повреждане на имущество, телесни повреди са сред най-честите случаи, при които спрямо малолетни и непълнолетни се водят възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Одесос“, сочи доклад на Комисията за 2018-а г. 

За първи път има случай на използване на газов пистолет от дете срещу негов връстник, за щастие без последици. За този случай освен полагане на обществено полезен труд извършителят е получил и предупреждение за настаняване във възпитателно училище-интернат.

Общо 32 са разгледаните дела от Комисията в "Одесос“ спрямо 40 деца за м.г. 12 обществени възпитатели –педагози, психолози, социолози, се грижат за децата при прилагането на мерките, наложени им от съответните състави на МКБППМН, гледащи делата. "Наказаните“ участват в лекции, обучения, програми за преодоляването на отклоненията в поведението. По-големите /над 16 г./ полагат обществено полезен труд-боядисват детски площадки, чистят градинки и др. През 2018-а г. има наложени мерки и спрямо родителите на 4 деца, за които е установено, че не полагат достатъчно грижи за възпитанието им. Родителите участват в специални беседи, дължат и глоби. 

Традиционно Комисията провежда открити дни за популяризиране на дейността си, като през м.г. в тях са се включили 1409 ученици от 9 училища на територията на района. В лекциите, беседите и презентациите са участвали 67 учители и 16 специалисти от Местната комисия, Детска педагогическа стая и обществени възпитатели.

Много ефективно е сътрудничеството с инспекторите от Детската педагогическа стая към Първо РПУ и Отдела за закрила на детето към Местната дирекция на АСП, което отчитат и родителите на децата, спрямо които са наложени мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).