Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дете извади газов пистолет на свой връстник в "Одесос"
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 29.01.2019Коментари (0)2911
©
Илюстрация
Кражби на дрехи от молове и на вещи от автомобили, притежание на наркотици, палежи, унищожаване и повреждане на имущество, телесни повреди са сред най-честите случаи, при които спрямо малолетни и непълнолетни се водят възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Одесос“, сочи доклад на Комисията за 2018-а г. 

За първи път има случай на използване на газов пистолет от дете срещу негов връстник, за щастие без последици. За този случай освен полагане на обществено полезен труд извършителят е получил и предупреждение за настаняване във възпитателно училище-интернат.

Общо 32 са разгледаните дела от Комисията в "Одесос“ спрямо 40 деца за м.г. 12 обществени възпитатели –педагози, психолози, социолози, се грижат за децата при прилагането на мерките, наложени им от съответните състави на МКБППМН, гледащи делата. "Наказаните“ участват в лекции, обучения, програми за преодоляването на отклоненията в поведението. По-големите /над 16 г./ полагат обществено полезен труд-боядисват детски площадки, чистят градинки и др. През 2018-а г. има наложени мерки и спрямо родителите на 4 деца, за които е установено, че не полагат достатъчно грижи за възпитанието им. Родителите участват в специални беседи, дължат и глоби. 

Традиционно Комисията провежда открити дни за популяризиране на дейността си, като през м.г. в тях са се включили 1409 ученици от 9 училища на територията на района. В лекциите, беседите и презентациите са участвали 67 учители и 16 специалисти от Местната комисия, Детска педагогическа стая и обществени възпитатели.

Много ефективно е сътрудничеството с инспекторите от Детската педагогическа стая към Първо РПУ и Отдела за закрила на детето към Местната дирекция на АСП, което отчитат и родителите на децата, спрямо които са наложени мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: