Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детска градина "Незабравка" отпразнува 45-годишен рожден ден
Автор: Пламена Николова 15:39 / 22.05.2019Коментари (0)6074
Детска градина "Незабравка" във Варна отпразнува вълнуващо и впечатляващо своя 45-годишен рожден ден, предаде репортер на Varna24.bg

Градината е тържествено открита на 7 януари 1974. През 1977г. започва изграждането на закрит плувен басейн. Детската градина разполага с 9 детски групи и физкултурен салон. Престоят на децата на открито е на обособени площадки на площ от 6 дка. През 1981г. детската градина се именува "Незабравка".

Същата година за постигнати високи успехи и по повод 24 май, с Указ № 850 на Министерски съвет, Целодневна детска градина "Незабравка" е наградена с орден "Кирил и Методий" ІІ степен.

Днес детска градина № 11 " Незабравка" обучава и възпитава над 300 деца, разпределени в 10 детски групи. Сградата разполага с физкултурен салон, музикален, ресурсен, логопедичен и,медицински кабинет. С голямо желание децата участват в дейността плуване всеки ден, под ръководството на учител по спорт и воден спасител. 

През годините детската градина е била база за обучение на студенти към ШУ "Еп.К.Преславски", активен участник в Център по проблемите на детската реч – методическо обединение на към Шуменски университет, Департамент за повишаване квалификацията на учителите,Варна 2011г.- открита практика пред детски градини от Североизточна България.

Новатори в прилагането на иновативни педагогически технологии, създатели на първи авторски интерактивни уроци, представени пред VІ-та Научно-практическа  конференция по Предучилищно образование "Водим бъдещето за ръка" , 2013г.

Емблематични за дейността на ДГ са ежегодно провежданите Коледни и Великденски благотворителни базари, организирани с участието на деца, учители и родители.

Успешни проекти на ДГ "Незабравка" са "ИКТ в образованието"(2018), "Спорт за деца в детските градини"(2016г,2017г.,2018г.), Успешни участия и награди за деца в национални и общински конкурси, активно в участие в инициативи и мероприятия на областно и общинско ниво.

45 випуска деца са поели по своя път на развитие. Много от тях носят с успехите си славата на детската градина, на град Варна и на страната ни.

Поколения учители, свързали професионалният си път с ДГ "Незабравка" са работили с висок професионализъм за изграждане и утвърждаване имиджа на детското заведение в град Варна, като търсена и желана територия за детска грижа, за обучение и възпитание на добродетели и нравственост.  

Днес, екипът на детската градина е хомогенна сплав от опит и младост, от ентусиазъм и традиции, иновативност и творчество, еталон за отговорност и професионална етика.

С такива професионалисти, пътят  и  успехите на ДГ "Незабравка" ще продължат уверено в следващите десетилетия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: