Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детска градина в Шумен реализира проект "Зелена занималня" с подкрепата на Енерго-Про
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 19.07.2022Коментари (0)992
©
Детска градина "Слънце“, разположена в подножието на природен парк "Шуменско плато“, спечели финансиране по програмата "Енерго-Про за обществото“. В търсене на обучение с модерни подходи и стратегии, учители от детското заведение кандидатстваха със своята идея и бяха одобрени. Благодарение на получената от Енерго-Про подкрепа беше изградена "Зелена занималня“ в двора на детската градина с цел да се осигури спокойна, сигурна и развиваща среда, в която децата да извършват практически дейности сред природата, да експериментират, да задават въпроси и откриват отговори, да влагат грижи, старание и любов в нещо свое, което могат да пипнат, покажат и опитат. Чрез обособяването на кът в дворното пространство за изнасяне на учебния процес успешно се съчетават игри и обучение на открито, като същевременно се подкрепя екологичното възпитание за баланса между живот сред природа и живот на закрито. Формирането на знания и умения у децата се случва едновременно с изграждането на отношение към природата и околната среда.

Част от дейностите по проекта включват обособяване на "Ботаническо ателие“, библиотека "Чудните дарове на природата", създаване на клуб "Билкарче“, провеждане на Еньова седмица с изложба на билки, уроци и викторини с комплект "Познай растението“, изграждане на оранжерия и ферма за охлюви, занимания под надслов "С весели игри – здрави, бодри и добри“ и много други. Планираните дейности за обучение на децата на открито не само правят ученето по-интересно, а и спомогнат за създаването на навици за здравословен живот. Едновременно с това се постига привличане на общественото внимание за изграждане на гражданско самосъзнание за опазване на природата.

Заявления за финансиране по инициативата "Енерго-Про за обществото“ могат да се подават в областите "Детско развитие“, "Опазване на околната среда“, "Изграждане на екологични ценности“, "Устойчиво развитие на градската среда“, "Енергийна ефективност“, "Безопасно използване на електроуреди и енергийни съоръжения“. Приоритетно се одобряват проекти, които имат дългосрочен ефект и предлагат нови практики за промяна на обществените нагласи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: