Детски книжки, а не подаръци искали за сватбата си задушилите се съпрузи от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:49 / 03.11.2016
4461
Броени дни преди да издъхнат в съня си, Нели и Емилиян Калинови са дарили детски книжки на школа "Дедал", на две семейства на самотни майки и на детското отделение към варненската болница "Света Марина". 

Книжките са получили като подаръци за сватбата си през септември. Двамата били младоженци - на 3 септември вдигнали сватба. Преди дни те бяха намерени мъртви в къща в търновското с. Хотница. Нели и Емо се разхождали около Хотнишкия водопад, после приели поканата на местно семейство да преспят у тях. На другия ден към обяд домакините ги открили мъртви. Заспали в стая без комин, горили екобрикети и се натровили. Наскоро Нели е била и част от фотопроект "47 усмивки", имащ за цел да покаже красотата и усмихнатите лица на хората със синдром на Даун. След като самата тя вече няколко години работи като фотомодел за списания и модни агенции, започва да се занимава и с фотография.

Нели е от Силистра. Новината за трагичния инцидент покруси нейни приятели, съученици, познати. Спомнят си за нея с любов - тиха и скромна, добър човек и приятел. Пътищата на Нели и съучениците ѝ се разделят. Нели заминала за Варна и вече не се виждали често, но пък поддържали връзка чрез социалните медии. Преди да замине за Варна, Нели живее с майка си д-р Ралица Недева, която от 1992 г. е училищен лекар в Професионална гимназия по производствени технологии "Евлогий Георгиев". След трагедията д-р Недева не е идвала на работа. Според близки до семейството, бащата е от дълги години в чужбина. Разделени са с майката отдавна. Нели е била съвсем малка. Публикациите на Нели в социалната мрежа показват, че е обичала животните и е проявявала съпричастност към бездомните и изоставени домашни любимци. Споделяла е максимата, че е трудно да си жена - да мислиш като мъж, да имаш поведението на дама, да изглеждаш като младо момиче и да работиш като кон. На една от последните си снимки позира с бижу - мандала, специално изработено за нея и съпруга ѝ за сватбения им ден.



Източник: 24 часа

Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
07.12.2016 Изложба в памет на Нели и Емо ще набира средства за Ина
03.11.2016 Нели, която се задуши заедно с мъжа си, зловещо предсказала смъртта си
01.11.2016 Задушените Нели и Емилиян от Варна чакали дете, правили сватба през
септември
31.10.2016 Отравяне със серен диоксид причинило смъртта на варненското семейство
30.10.2016 Мистериозна смърт застигна младо семейство от Варна
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).