Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детски площадки се превърнаха в ябълката на раздора
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 20.01.2016Коментари (0)575
© Varna24.bg
Да се изградят спешно пътни съоръжения тип "легнал" полицай пред няколко училища и детски градини и в частност пред ЦДГ 9 "Ален мак" във Варна. 

Това бе предложено на първото за годината заседание на ПК "Благоустройство и комунални дейности". Според общински съветник предложението на директорите се подмята между различните комисии от три години и вече е крайно време да се пристъпи към действия, преди да е станало късно и да е пострадало дете. Проблемът бил наложителен на ул. "Русе", където малчуганите минават буквално между колите, излизайки от детското заведение.

На заседанието на комисията бяха обсъдени допълнителните разходи за снегопочистване, както и за почистване на смет, като бе отчетено като недостатък досегашното изпълнение на тези дейности от началото на годината.

61 819 000 лв. е общият бюджет за благоустройство и комунални дейности на Варна за 2016 г. 280 000 лева са заделени за събаряне на опасни сгради, които застрашават живота на варненци. За улично осветление и електрическа енергия са предвидени 2 400 000 лв., а за ремонт и поддържане на уличната мрежа - 16 453 184 лв.

За дейности, свързани с опазване на околната среда, отиват 135 448 лв. 4 072 000 лв. са заделени за озеленяване, като в тях влизат и разходите на общинско предприятие "УПО".
За ремонт на стари и изграждане на нови детски площадки са предвидени нови 4 571 235 лева от средствата на община Варна. Засега от първоначално предвидените за изграждане са построени 147 площадки.

В ябълка на раздора се превърна казус с две детски площадки в "Левски", едната на стойност 56 000 лева, а другата за 32 000 лв., построена, по думи на граждани, върху зелена площ. По време на комисията инж. Казакова от името на съкварталците си изложи в резюме дебела папка с кореспонденция между община Варна и жителите на квартала, които са против тези площадки, обявени от тях за "незаконни". 

Живеещите в района предлагат, вместо да се продължи изграждането на площадките, те да бъдат спряни, като случаят бъде обстойно преразгледан. Колкото и разгорещени да бяха дебатите обаче, казусът не бе придвижен в посока напред и съветниците гласуваха вкупом бюджета заедно с изпълнението на тези две площадки.

Бе разгледана докладна записка от кмета на с. Константиново, който е поискал 300 000 лева за почистване и бетониране на деретата, както и за улично осветление на няколко улици. След дебати стана ясно, че деретата ще се почистят, но бетониране скоро няма да има, защото преди това е нужно да се направят разработки.

Пари за ремонта на Аспаруховия мост все още няма - стана ясно по време на комисията. Нужните 30 млн. лева от републиканския бюджет и от агенция "Пътна инфраструктура" все още се търсят. 247 000 лева ще бъдат пренасочени от друго звено, при което има излишък, защото се налага доплащане за проектирането на ремонта.


Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: