Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Детските градини и училища във Варна се превръщат в зона защитена от вируси
Автор: Пламена Николова 13:42 / 25.01.2021Коментари (8)5800
Започна третирането на варненските детски градини и училища с уникалната нано технология, която пази от над 20 вируса и бактерии в рамките на година, след обработката, научи Varna24.bg

Сред "белите лястовици“ в прекрасната инициатива за превръщането на поверените им заведения в зона, защитена от болести и превенция за опазване здравето на деца, ученици, персонал и родители, са ДГ "Гълъбче“ и СУЕО "Ал. С. Пушкин“  във Варна. Безспорен пионер обаче в прилагането на високотехнологичния препарат в морската столица, е варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон", която е обработена с уникалната нано технология още през месец септември миналата година.

"Твърдо вярвам в качествата на този препарат, като цяло вярвам в развитието на науката през 21 век. Много се страхувам за здравето и живота на децата и персонала и това не са само думи. Затова съм направила абсолютно всичко, което е възможно, за да защитя служителите си и нашите възпитаници, индиректно и техните близки, разбира се. Закупили сме и бактерицидни лампи, поставени във всички групи, но след третирането с нано продукта мисля, че няма да се налага да ги ползваме, защото съм убедена в защитата на новата технология. Препаратът пази не само от коронавирус. Сега сме със щит и срещу всички познати на науката бактерии и вируси, които са изследвани. Мисля, че ние сме първата детска градина, която е обработена, сигурна съм, че и колегите ще се възползват от възможността да подсигурят обектите си с тази защита. Вече съм спокойна, защото сме взели мерки да приложим една супер авангардна технология не само за България, а и за света и напълно се доверявам на превантивния ефект, който тя има. Това е германски продукт, знаете там на какво ниво е науката и непосредственото приложение в практиката на подобни открития. Обработихме цялата градина, включително и малки стаички, като кабинета на касиера. Въпреки, че сме въвели система за плащане по електронен път, има хора, които предпочитат да плащат на място таксите. Смятам, че персоналът и родителите ще са далеч по-спокойни, защото ДГ "Гълъбче" вече е защитена среда“, коментира директорът на детското заведение Рада Николова.

"Проучихме продукта. Разбрахме, че той е вече приложен в детски градини и училища в Бургас, Пловдив, Димитровград, че е ползван от районни кметства във Варна, от летище Варна и много други институции. Направиха ни презентация за тази технология, която е уникална за страната и не крие никакъв риск за учениците и персонала, напротив, гарантира сигурност за тяхното здраве и взехме решение да обработим училището, за да е безопасна средата. Надявам се до втория срок всички ученици да се върнат в класните стаи и да работим далеч по-спокойно, че сме взели мерки да опазим здравето на децата, учителите и помощния персонал“, коментира зам.-директорът на СУЕО "Ал. С. Пушкин, г-н Христо Тодоров.

Както вече стана известно, Ликуид Гард е уникален, иновативен и без аналог до този момент в света, биоциден продукт. Разработен и произвеждан от немската компания "Нано Кер АГ Германия",  същият спечели наградата за иновативен продукт № 1 на Германия за 2019г. в областта на "Хигиена и анти-микробна защита".

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, дълготрайността му на въздействие е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на бактерии, гъбички, плесени, съответно също и на Covid 19, Инфлуенца Тип А, SARS и Covid.

Втората, основна характеристика на продукта, която го отличава от другите, е начинът му на действие. Нано покритието създава върху повърхностите слой с милиони положително заредени остриета, които привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично - елиминация без създаване на резистентност.

Продуктът създава защитен слой върху всякакви повърхности, като работни плотове, врати, столове, бюра, стени, тоалетни помещения, складове както и работни помещения. Безпроблемно защитава абсорбиращи повърхности, като текстил, кожа и филтри, създавайки същото трайно анти-бактериално покритие. Защитавайки всички тези повърхности, той прави нуждата от използване на други дезинфектиращи препарати излишна. 

Припомняме, че при посещението си във Варна министърът на туризма Марияна Николова даде като добър пример летище Варна, което след обработката с Нано Коут- Ликуид Гард гарантира сигурността на своите пътници и персонал.

Очаква се поетапно във Варна да бъдат обработени всички детски градини и училища, както това е направено в други градове на страната.



Още по темата: общо новини по темата: 14894
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.01.2021 г.
0
 
 
Незнам за Варна, но в Бургас правиха тестове преди да си го закупят. Мои познати от щаба ми обясняваха още преди 7-8 месеца кое как работи и какви резултати е дало. След повече от 20 дена оше е работила тая химия
Aнонимен
на 25.01.2021 г.
0
 
 
Хахаха..уж германски пък германците не могат да се оправят че и още повече ги ограничават .ний с връзки понеже и го използваме преди тях
Aнонимен
на 25.01.2021 г.
0
 
 
Ех,че простотии!Не знам кой ги измисля тия безумства?!?!То ако бяха защитени зони,първи в Германия,Франция..и други държави щяха да го приложат..В МГ Берон като са го приложили още през септември,защо се изпоразболяха повечето учители начело с директора??Някой жестоко манипулира хората и ги кара да действат като дресирани мечки!!!.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: