Детският комплекс осигурява 25 безплатни школи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 07.09.2010
713
Общинският детски комплекс - Варна, и тази учебна година предлага безплатни занимания за децата след 1 октомври. През изминалите 17 години въпреки трудностите с недостигащата и непрекъснато намаляваща заради реституцията база, ОДК предлага свободен избор на дейности и изяви в областта на изкуството, науката и спорта. Заниманията са съобразени с предпочитанията на учениците. Някои от формациите са с национален и международен престиж като Варненската детско-юношеска опера, Детско-юношеския театър "Златното ключе" и Кукления театър "Палечко", Детският хор "Добри Христов", вокалните ансамбли "Звездни струни" и "Сребърни звънчета". Продължават обученията в школите по пиано "Алегра", школата по изобразителни и приложни изкуства "Палитра", "Школа Балет" и "Студио Балет". Детският фолклорен ансамбъл "Българче" отново започва подготовка за престижни фестивали, а Медийният център и литературен клуб "Касталия" търси приятели. Включени са и програми, насочени към ЕС - "Гражданско образование и Детски парламент", "Европейски мост" са школи за ученици от различни възрасти. Продължават занятията в школите "Православни християнски традиции и ценности", "Зоология и препариране", "Приложна информатика, Конструиране", "Корабомоделизъм", "Футбол", "Баскетбол", "Хандбал", "Спортна акробатика".

Списък на записаните деца за учебната 2010 - 2011 г. ще бъде публикуван в сайта на детския комплекс www.odk-varna.com след 20 септември.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).