Детското полицейско управление продължава с изучаване на правилата за движение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 17.03.2017
1640
Децата от детските полицейски управления на Варна и областта започнаха своите полицейски занимания за втория учебен срок.

Предстои да започне по-подробното изучаване на правилата за движение по пътищата. Учениците ще разпознават видовете участници в движението, кои от тях са уязвими, кои са нарушители, както и действията на пътните полицаи при установяване на нарушения. 

Част от децата вече се запознаха и с работата на пожарникарите. Започна изучаването на правилата за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Криминалисти от ОДМВР - Варна демонстрираха на учениците как се събират веществени доказателства, как се свалят отпечатъци и други детайли от специфичната им работа на местопроизшествие.

Темата за спортното хулиганство и действията на полицията в случаи на подобни прояви също е включена в програмата на децата през втория срок на Детското полицейско управление.
Бяха финализирани занятията по детска полицейска лична защита за тази година. 

В област Варна има осем детски полицейски управления, открити в училищата: ОУ "Васил Априлов", ОУ "Георги Сава Раковски", ОУ "Добри Чинтулов", СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Белослав, ОУ "Панайот Волов" - ж.к. "Виница", СУ "Васил Левски" - гр. Девня, ОУ "Иван Вазов" - гр. Провадия и ОУ "Св. Климент Охридски" - с. Изворско. 

Програмата "Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).