Девет училища във Варна започват работа с Chromebook

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:09 / 29.09.2020
1482
Над 250 деца и младежи в девет училища във Варна ще учат със свое персонално образователно устройство Chromebook през новата учебна година, а над 80 учители ще се обучат, за да повишат своите дигитални умения. Това стана възможно след реализиране на съвместна инициатива между общинската дирекция "Образование и младежки дейности", и Центъра за творческо обучение - партньор на ACER за образованието и единствен официален партньор на Google за образованието в България. Проектът се реализира с финансовата помощ на Община Варна и е част от инициативата "Варна – Град на Знанието“. 

Учебният процес ще бъде организиран по модела “1:1" (“Едно към едно"), при който всеки ученик и учител ще има свое електронно устройство и свързан към него персонален профил. 1:1 се прилага в десетки държави по света като в страните САЩ, Великобритания, Белгия, Нидерландия, Люксембург, Финландия, Швеция, Дания и Норвегия моделът е масов и доминира. Моделът е нов за България и към 2020 г. го прилагат 11 паралелки в 8 училища. 

Във Варна моделът ще се реализира в ОУ “Йордан Йовков", ОУ "П.Р.Славейков", ОУ “Захари Стоянов", 7 СУ “Найден Геров", ОУ “Панайот Волов", МГ “Д-р Петър Берон", Първа езикова гимназия, ІV ЕГ "Фредерик Жолио - Кюри“, ГПЧЕ "Йоан Екзарх“. С въвеждането на “1:1", училищата, които вече използват съвременните облачни технологии, предоставени безплатно от Google за образованието, ще надградят своята технологична грамотност. Устройствата Chromebook са специфични с това, че всички техни функции могат да се управляват от разстояние, за тях няма вируси и са подходящи за развиването на ключовите компетентности на ученици и учители. Повече информация тук: https://chromebook.bg/

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).