Девойка спаси възрастен човек, изпаднал в безпомощно състояние в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
13:39 / 04.02.2022
24708
15-годишно момиче спаси възрастен мъж, изпаднал в безпомощно състояние в центъра на Варна, научи Varna24.bg.

Случаят е от снощи около 18.30 часа. Девойката минавала през градинката до  Археологическия музей, когато забелязала на една от пейките възрастен мъж в безпомощно състояние. Приближила се до него и го попитала как се чувства, дали има нужда от помощ. Тъй като мъжът бил във видимо неадекватно състояние, момичето набрало тел. 112 и потърсило помощ.

"Изплаших се, защото човекът не можеше да диша. На трахеята му имаше дупка, очевидно е претърпял някаква операция. Не мога да преценя колко време чаках с него линейката, но ужасно се притесних, че ще стане беля докато дойдат медиците. Броях всяка секунда и се молех да дойдат по-скоро, защото не можех да направя нищо повече от това да стоя с него и да чакам. Малко се ядосах, когато ми се обадиха да ме питат още ли е там човекът и каква линейка да пратят. Какво значение има каква, важното е да е навреме. Звъннах на мои близки, за да помоля, ако не дойде скоро линейката те да се обадят отново, защото помислих, че не са ме взели на сериозно. Успокоих се, когато видях екипа на Спешна помощ да се задава. Качиха човека, прегледаха го и тръгнаха. Аз обаче още бях със сърцебиене от страх дали всичко ще е наред. Тръгнах към Спешния център, защото исках да знам какво му е на човека и дали ще го спасят. Когато стигнах в МБАЛ "Св. Анна" ми обясниха, че не е при тях. Тогава се обадих на мама, за да дойде и отидем заедно до Терапията, където ми казаха, че е отведен човекът. Трябваше да знам дали е добре", разказа за Varna24.bg Никол Кръстева. 

Момичето и майка му остават пред Спешния център в УМБАЛ "Св. Марина" до 22.00 часа. Едва когато дежурният лекар излиза да съобщи, че 64-годишният пациент е вече настанен в болницата, а причина за безпомощното му състояние е дихателна недостатъчност, която е овладяна, двете си тръгват. 

Никол споделя още, че това не е първият път, когато прави всичко възможно да помогне на човек в нужда, но не търси нито благодарност, нито внимание след това. Въпреки това не крие, че се е почувствала щастлива, когато лекарят от Спешното стиснал ръката й в знак на благодарност за проявената смелост и човещина.

"Никога не бих подминала човек в нужда и смятам, че това да си добър и състрадателен е най-нормалното нещо на света", категорична е Никол.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).