Диабетик със спукана язва почина от инфаркт в болница във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
13:37 / 22.06.2019
10627
Смъртта на пациент в болница предизвика съмнение у близките за лекарска небрежност. Диабетик със спукана язва е починал от инфаркт в лечебно заведение във Варна.

Миналия четвъртък 68-годишният Тодор Тодоров е приет по спешност в болница "Света Анна" с кръвоизлив от язва. През почивните дни състоянието на мъжа се влошава, разказва семейството му.

"Не може ръководителят на клиниката или лекуващият лекар да не снемат анамнеза на болния и да разберат, че е с диабет, инсулинозависим, че три пъти на ден му се прави инсулин", казва Янка Павлова, братовчедка на Тодор Тодоров пред btv.

От болницата отричат да има грешка в лечението. И изтъкват множеството заболявания на пациента. Интензивна инсулинова терапия е предприета в реанимацията. Но пациентът получава масивен инфаркт, довел до летален край 6 дни след постъпването в болница. Семейството ще поиска проверка от Министерството на здравеопазването.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).