Дигитална класна стая откриха във варненска гимназия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:56 / 08.02.2018
3584
Дигитална класна стая бе открита днес в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Проектът е резултат от конкурс за подобряване на условията за учене чрез използване на съвременни технологии. Разработването на иновацията е идея на Христо Карацанов и Виктор Иванов (вече бивши възпитаници на гимназията) и Милен Мавродиев - учител по математика. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", представители на Регионалното управление на образованието - Варна, директори на училища, учители и ученици.

 

Дигиталната класна стая може да поеме до 24 ученика, работещи на уникалните тъчскрийн маси с по два компютъра, които са свързани с общо три големи екрана. "Големият замисъл е учебната среда да не обслужва само кабинета по информационни технологии и информатика. Чрез интегрирани уроци, чрез взаимно обединяване на силните страни в преподаването, тук се провеждат интегрирани уроци по различни учебни предмети", сподели Павлин Петков, директор на Математическа гимназия "Петър Берон". Той благодари на кмета и на Община Варна за подкрепата за всички начинания на училището, включително за изучаване на китайски език. Видео поздравление бе изпратено от Христо Карацанов, бивш ученик в МГ, в момента студент в Германия, един от инициаторите на този проект. 

"Поздравявам Ви за инициативата! Тази дигитална класна стая е поредно доказателство за креативността и инициативността на екипа на училището. Математическата гимназия е доказана школа за красиви умове, затова сме мотивирани да работим тези млади хора да останат тук и да сбъднат мечтите си във Варна. Вашето училище ни вдъхнови за инициативата "Варна в град на знанието", включително с изграждане на една нова съвременна сграда за гимназията, каквато заслужавате", обърна се кметът Иван Портних към учителите и учениците. По-късно той представи визия за реализиране на проекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).