Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дигитална класна стая откриха във варненска гимназия
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 08.02.2018Коментари (0)3519
Дигитална класна стая бе открита днес в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Проектът е резултат от конкурс за подобряване на условията за учене чрез използване на съвременни технологии. Разработването на иновацията е идея на Христо Карацанов и Виктор Иванов (вече бивши възпитаници на гимназията) и Милен Мавродиев - учител по математика. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", представители на Регионалното управление на образованието - Варна, директори на училища, учители и ученици.

 

Дигиталната класна стая може да поеме до 24 ученика, работещи на уникалните тъчскрийн маси с по два компютъра, които са свързани с общо три големи екрана. "Големият замисъл е учебната среда да не обслужва само кабинета по информационни технологии и информатика. Чрез интегрирани уроци, чрез взаимно обединяване на силните страни в преподаването, тук се провеждат интегрирани уроци по различни учебни предмети", сподели Павлин Петков, директор на Математическа гимназия "Петър Берон". Той благодари на кмета и на Община Варна за подкрепата за всички начинания на училището, включително за изучаване на китайски език. Видео поздравление бе изпратено от Христо Карацанов, бивш ученик в МГ, в момента студент в Германия, един от инициаторите на този проект. 

"Поздравявам Ви за инициативата! Тази дигитална класна стая е поредно доказателство за креативността и инициативността на екипа на училището. Математическата гимназия е доказана школа за красиви умове, затова сме мотивирани да работим тези млади хора да останат тук и да сбъднат мечтите си във Варна. Вашето училище ни вдъхнови за инициативата "Варна в град на знанието", включително с изграждане на една нова съвременна сграда за гимназията, каквато заслужавате", обърна се кметът Иван Портних към учителите и учениците. По-късно той представи визия за реализиране на проекта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: