Димитър Димитров: Във варненската полиция няма работещи със заплата и пенсия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:36 / 01.04.2011
1381
Във варненската полиция няма работещи, които освен заплата да получават и пенсия. Но има много, в това число и аз, които имат право на пенсия, но не са се възползвали, заяви полицай №1 на Варна комисар Димитър Димитров. Той бе попитан за бройката и бъдещето на служители, навършили пенсионна възраст, заради заканата на финансовия министър Симеон Дянков, който поиска всички тези хора да бъдат освободени. Ден по-късно обаче се разбра, че министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на отбраната Аню Ангелов не позволиха техните подопечни, навършили възраст за пенсиониране по специалните закони, да бъдат освободени.

Комисар Димитров категорично отказа да коментира изявлението на Дянков, но призна, че преди година е имало един служител, който бил освободен, съдът го върнал обратно на работа, а след възстановяването той получавал и пенсия, и заплата. В момента той не е част от редиците на МВР, стана ясно от разговора.

Във Варненската окръжна прокуратура не работят хора в пенсионна възраст, съобщи шефът на обвинението Владимир Чавдаров. ВСС ги освобождава веднага, като духнат 65 г., стана ясно вчера. По същия начин е и в районното обвинение. Служители от военноокръжната прокуратура, навършили преклонна възраст, няма, каза и Данчо Славов. Догодина се очаква една от деловодителките му да се пенсионира, а до две години още две дами, навършили пределна възраст, също ще напуснат. Единствено шефът на варненския затвор не бе открит за коментар. Не е тайна, че Росен Желязков е натрупал стаж 25 години. Но тъй като има право да работи до 60 г., Желязков явно все още не възнамерява да си остане у дома и да се грижи за внуци, така както Дянков иска от него и наборите му.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).