Динозаври "нападнаха" Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:41 / 20.02.2023
6719
Праисторическите господари на Земята завладяха Варна. До 15 април всички жители и гости на града, особено малчуганите, ще могат да се докоснат и да си направят селфи с динозаври.  Дино-паркът се намира в Grand Mall Варна.

Като с машина на времето всеки ще може да се върне хилядолетия назад в историята и да зърне 30 вида движещи се макети на динозаври. Те са в реални размери, сред които се отличават: 7-метровия T-Rex и 4-метровия спинозавър, научи Varna24.bg.

В продължение на повече от 160 млн. години, започвайки от късния триас (преди около 230 млн. години), те са най-широко разпространените сухоземни гръбначни животни на Земята. В края на периода креда, преди около 65 млн. години, динозаврите претърпяват катастрофално масово измиране, от което оцеляват само някои птици, също част от групата на динозаврите, обособила се през юра.

Освен огромните студенокръвни, в парка във Варна са изложени и гигантски приказни пеперуди, високи над 1,5 м.

Изложба "Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“ ще отведе на праисторическо пътуване, посетена от над 12 млн. души по света

Входът е с билети, продават се на място. Работно време е от понеделник до петък – от 12 до – 20 часа, а в събота и неделя - от 10 до 20 часа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).