Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дипломира се Випуск 2023 на Факултета по фармация към МУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 19.02.2024Коментари (0)1470
©
68 абсолвенти от специалност "Фармация“ и от първия випуск на магистърската програма "Трансфер на технологии и иновации във фармацията“ към Факултета по фармация се дипломираха на тържествена церемония, състояла се в събота във Фестивален и конгресен център – Варна. Първенец на Випуск 2023 е магистър-фармацевт Надежда Нефедова, която завърши с пълно отличие специалност "Фармация“ и бе удостоена с наградата "Златен Гален“.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев поздрави абсолвентите с думите: "С полагането на Галеновата клетва днес Вие се задължавате да упражнявате добросъвестно фармацевтичната професия и да работите в полза на здравето и живота на хората. Усъвършенствайте и надграждайте своите умения ежедневно. Стремете се към високи стандарти. Отстоявайте себе си и никога не се отказвайте от правото си да вземате решения според собствените си принципи“.

От името на дипломантите първенецът на випуска се обърна към академичното ръководство и преподавателите с думите: "Благодарим Ви за усилията, подкрепата, мотивацията и всеотдайността. Искрено вярвам, че всеки един от нас с труд и упорство ще успее да се реализира професионално и ще бъде важна част от гилдията“.

Отличниците от специалност "Фармация“ получиха парична награда от Ректора.  Първенецът на випуска бе удостоен с награда от кмета на Община Варна г-н Благомир Коцев и с плакет от Българския фармацевтичен съюз. Сред наградите за абсолвентите бяха сертификати за освобождаване от членски внос за една година, подаръци от Българския фармацевтичен съюз и от Районна фармацевтична колегия - Варна.

На тържественото събитие Деканът на Факултета по фармация проф. д-р Петко Маринов връчи почетни отличия за принос в развитието на Факултета и за високи постижения в обучението на студенти, специализанти и докторанти. С плакети бяха удостоени проф. Бистра Калчева от Катедра "Биохимия, молекулна медицина и нутригеномика“, проф. Добри Иванов от Катедра "Биология“ и проф. Любомир Македонски от Катедра "Химия“.

Абсолвентите от Випуск 2023 връчиха и наградата "Любим преподавател“. С нея бяха отличени доц. Илиян Колев от Катедра "Фармацевтична химия“  и гл. ас. Иво  Куманов от Катедра "Организация и икономика на фармацията“. Магистър-фармацевтите Цвета Стоева и Елина Андонова получиха приз от Студентски съвет към МУ-Варна за активна студентска дейност за периода 2018 – 2023 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: